Офіцери поліції США омили ноги чорношкірим вірянам у рамках молитовної ходи єдності (ВІДЕО)
09.06.2020
У Північній Кароліні відбулася молитовна хода єдності, в якій взяли участь представники різних націй, віряни та пастори афро-американських церков, офіцери поліції та навіть мер міста

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Хода завершилася спільним богослужінням, під час якого був звершений особливий обряд омивання ніг один одному. Особливо чутливим моментом була участь офіцерів поліції, які, ставши навколішки, помили ноги чорношкірим вірянам. Серед представників поліції були керівники деяких поліцейських відділів.

Обряд омивання ніг бере свій початок від Тайної вечері, коли Сам Ісус Христос встав навколішки та омив ноги Своїм учням на знак смирення та служіння. Саме цей приклад надихнув організаторів ходи зробити щось подібне на знак примирення та смирення, якого так не вистачає серед хаосу масових протестів у США.

Читайте також: Брат Д. Флойда, смерть якого викликала протести в США, помолився з протестувальниками та закликав зупинити насильство

Міський голова Кері Лорі Буш у своєму Твітері повідомив, що це був найважчий момент, коли офіцери поліції омивали ноги чорним учасникам заходу.

Під час заходу був момент мовчання в пам'ять про жертв расизму, потім учасники заходу разом співали відомий гімн «О благодать» («Amazing Grace»). 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: dailymail.co.uk

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини