Брат Д. Флойда, смерть якого викликала протести в США, помолився з протестувальниками та закликав зупинити насильство
06.06.2020
Після тижня масових протестів, а в деяких містах навіть грабежів і жорстоких сутичок з поліцією, молодший брат Джорджа Флойда прибув 1 червня на перехрестя вулиць у Міннеаполісі, де тиждень тому закінчилося життя його брата

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Терренс Флойд заплакав і став на коліна, щоб помолитись. Він закликав натовп, що згуртувався навколо нього, до мирних протестів та висловив сподівання на додаткові арешти у зв'язку зі смертю брата.

Терренс Флойд прибув на перехрестя близько 13:00. Це був перший випадок, коли член його сім'ї відвідав місце, де Джордж Флойд загинув, після того, як поліцейський тримав коліно на його шиї більше восьми хвилин.

Коли Терренс приїхав, він ледь стримував сльози. Двоє чоловіків по обидва боки від нього часом утримували його від падіння. Джордж Флойд був членом Християнської сім'ї з Техасу. Тож його брат став на коліна, заплакав і помолився на тлі квітів, протестних плакатів, повітряних куль, свічок та інших пам’ятних символів залишених на місці, де Джордж Флойд помер.

Читайте також: Віце-губернатор Техасу: «Америка повинна навернутися до Бога, щоб зупинити хвилю насилля»

За декілька метрів від Терренса на колінах було видно чорно-білий плакат із останніми словами Джорджа Флойда: "Я не можу дихати". Більшість з тих, хто зібрався спостерігати за цим зворушливим моментом, були у масках, зокрема сам Терренс. На його масці був образ брата зі слова: "Ми не можемо дихати".

Врешті-решт натовп почав кричати: "Стаємо на коліно!" Більше 50 осіб схилилися на одне коліно.

"Перш за все, перш за все, сказав Терренс Флойд. Якщо я перед вами не бешкетую, якщо я не підпалюю речі, якщо я не псую свою громаду, то що ж робите ви? Нічого [доброго], тому що це взагалі не поверне мого брата».

Терренс благав людей ніколи не забувати ім'я його брата, а також покінчити з насильством, яке в останні дні сколихнуло місто та більшу частину країни.

І в кінцевому підсумку він провів натовп через низку скандувань, серед яких "Мир ліворуч, справедливість праворуч".

Всеукраїнський Собор закликає молитися за США, аби там припинилися заворушення, та Бог дарував мир та спокій.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами: vogue.com та nbcnews.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини! 

 

Останні новини
Останні новини