Папа Римський закликав молитися за постраждалих від паводку в Україні
28.06.2020
Понтифік побажав "Господньої розради і братської допомоги"

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Папа Римський Франциск закликав молитися за постраждалих від паводку в Україні.

Як повідомляє ukr.lb.ua з посиланням на Vatican News, під час недільної зустрічі з вірянами понтифік попросив молитися за успіх майбутньої Донорської конференції щодо Сирії, що проводиться Євросоюзом у співпраці з ООН, а також за населення Ємену, яке страждає від важкої гуманітарної кризи.

"Закликаю молитися... також за тих, кого вразили сильні повені у Західній Україні: нехай вони отримають Господню розраду і братню допомогу", сказав Папа Римський.

Читайте також: Митрополит Епіфаній закликав допомогти людям, які постраджали через негоду

Нагадаємо, що через сильні дощі у червні 2020 року вийшли з берегів річки Карпат. У результаті були підтоплені 10 тисяч будинків, зруйновані 117 км автодоріг, 64 мости. Частково пошкоджено 500 км автодоріг і 135 мостів. Сума збитків поки не підрахована.

Найсильніше постраждала Івано-Франківська область. Там загинули троє осіб.

Кабінет Міністрів виділив 672 млн на боротьбу з наслідками паводку і ще 82 млн гривень на фінансування сил МВС, задіяних у ній.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ukr.lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!