Парламент Угорщини заборонив змінювати в документах стать, вказану при народженні
20.05.2020
Парламент Угорщини прийняв закон, який забороняє трансгендерним чоловікам і жінкам змінювати в офіційних документах зазначену при народженні статеву приналежність

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Ініційований партією влади "Фідес" закон підтримали 133 депутати, 57 проголосували проти. 

Згідно з ухваленим рішенням, у свідоцтвах про народження, шлюб і смерті замість слова "стать" буде термін "стать при народженні".

Читайте також: Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект №2693, що встановлював штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ

В уряді заявили, що рішення "зареєструвати біологічну стать дітей у своїх свідоцтвах про народження дитини не впливає на право чоловіків і жінок вільно відчувати та реалізувати свою особистість так, як вони хочуть".

Закон ще має підписати президент Янош Адер, також член "Фідес". Правозахисники кажуть, що намагатимуться переконати його цього не робити.

Більшість країн Європейського Союзу дозволяють змінювати офіційні документи, щоб відповідати гендерній ідентичності.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: eurointegration.com.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Останні новини
Останні новини