Партнерство Біарріц найближчим часом змусить Парламент проголосувати Стамбульську конвенцію всупереч позиції церков
05.03.2020
Останні пів року ми спостерігаємо, як розгорнулася активна робота ліберальних організацій, аби найти спосіб зобов’язати Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію. На даний час питання ратифікації Стамбульської конвенції Україною заморозилося в Парламенті завдяки твердій позиції віруючих України та Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Однак ми бачимо, що ліберальні організації вирішили змусити Парламент ратифікувати Стамбульську конвенцію, приєднавши Україну до міжнародного гендерного проекту «Партнерство Біарріц», яке зобов’язує країни до ратифікації ряду міжнародних документів, зокрема Стамбульської конвенції, а також зміни законів та жорсткі дії для просування гендерної ідеології під видом різних благих проектів.

Дружина Президента ініціює приєднання України до міжнародного гендерного «Партнерства Біарріц»

Перша леді Олена Зеленська ініціює приєднання України до міжнародного "Партнерства Біарріц", започаткованого країнами G7 для утвердження так званої гендерної рівності. Про це дружина Президента розповіла 10 грудня 2019 року під час відкриття третього Українського жіночого конгресу, який ініційований європейськими та українськими грантовими гендерними рухами, що активно просувають гендерну ідеологію.

В рамках Конгресу Олена Зеленська заявила: "По-перше, я ініціюю приєднання України до міжнародного партнерства Біарріц. Вже 17 грудня у Парижі в рамках робочого візиту Дмитро Кулеба передасть лист з бажанням України приєднатися особисто міністру з гендерної політики Франції. Після цього вже в Україні відповідні органи розроблять план дій стосовно конкретних обов'язків нашої держави в рамках підтримки приєднання."

17 грудня 2019 року Д.Кулеба передав листа про наміри України приєднатись до Партнерства Біарріц

Під час зустрічі з  генеральним секретарем Глобального форуму ООН «Покоління рівності» Дельфін О, Кулеба передав листа про наміри України приєднатись до Партнерства Біарріц задля гендерної рівності. Україна бере на себе зобов'язання вдосконалити законодавчі та політичні норми у кількох напрямках цієї сфери. 

Зокрема, у 2020 році Міністерство освіти і науки України планує запровадити системний підхід до гендерної освіти, прийнявши Стратегію сприяння гендерній рівності та недискримінації в освіті "Освіта: гендерний вимір - 2030 рік".

25 лютого 2020 року сайт Президента України повідомив про налагодження співпраці із Австрією в межах міжнародного «Партнерства Біарріц»

Дружина Президента Олена Зеленська та Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер домовилися про налагодження співпраці в межах міжнародного «Партнерства Біарріц». 

Сторони домовилися, що українські експерти налагодять контакти з відповідними австрійськими установами. У планах – запрошення австрійських фахівців до України, а також візит української делегації до Відня.

28 лютого 2020 року сайт Президента України повідомив, що Перша леді та Посол Німеччини в Україні обговорили співпрацю в межах «Партнерства Біарріц»

Олена Зеленська та Анка Фельдгузен обговорили можливі варіанти співпраці України й Німеччини у напрямі розбудови інклюзивного та безбар’єрного середовища, передбаченого міжнародним «Партнерством Біарріц». 

Амбасадорка Німеччини зауважила, наскільки важливою є мета «Партнерства Біарріц», і привітала рішення України долучитися до міжнародного партнерства заради рівних можливостей для всіх. Анка Фельдгузен підкреслила, що Німеччина готова підтримати Україну на шляху до втілення цієї вагомої мети. Крім того, вона відзначила проекти з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, які вже реалізовані у країні.

Одне із зауважень з боку німецьких колег стосувалося ратифікації Україною Стамбульської конвенції – міжнародної угоди Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства.  

4 березня 2020 року до Міністра закордонних справ та Президента звернулися у Парламенті із закликом пришвидшити приєднання до «Партнерства Біарріц»

4 березня  2020 року під час призначення нового Уряду та  голосування за нового Міністра закордонних справ, яким зненацька став Д.Кулеба, який займався питанням приєднання України до «Партнерством Беарріц», Марина Бардіна заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ВРУ, яка є екс помічницею нардепа Сергія Лещенка, закликала нового міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та Президента, що був у залі, аби якнайшвидше зробити кроки в найшвидшому приєднанні України до «Партнерства Біарріц»

"Партнерство Біарріц" зобов’яже своїх членів прийняти Стамбульську конвенцію та нове законодавство для просування гендерної ідеології

Партнерство Біарріц" було започатковане 25 серпня 2019 року лідерами групи G7, в яку входять такі країни світу як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада. Наразі у публічному доступі досить мало інформації про ініціативу "Партнерство Біарріц". З відкритих іноземних джерел вдалося отримати наступну інформацію. 

На саміті G7 у Франції, 25 серпня 2019 року, виконавчий директор у справах жінок ООН, Фумзіле Мламбо-Нгкука представив доповідь Консультативної ради з питань гендерної рівності лідерам Великої сімки (G7) у м. Біарріц.

Спираючись на рекомендації Консультативної ради з питань гендерної рівності, світові лідери започаткували партнерство Біарріц на саміті Великої сімки (G7). Воно включає зобов’язання як членів G7, так і запрошених країн, таких як Індія, Сенегал, Чилі та Австралія, прийняти нове законодавство, що сприятиме просуванню гендерної рівності.

Ідеологічним ядром Партнерства Біарріц є консультативна рада з питань гендерної рівності. Рада, в своєму документі, відомому як «Заклик до дій», спонукує держави ратифікувати всі відповідні стандарти гендерної рівності, включаючи Конвенцію про ліквідацію всіх форм дискримінації проти жінок (CEDAW), Стамбульську конвенцію, Конвенцію про насильство та домагання (ILO), прийняту в червні 2019 року та зняти всі можливі перепони на шляху до впровадження цих інструментів. 

Зміна законів, фінасування та тотальний контроль за впровадженням гендерної ідеології, наслідки  «Партнерства Біарріц» 

Основні постулати «Партнерства Біарріц»:

1. Визначити та скасувати дискримінаційні закони та / або внести зміни до положень, які є дискримінаційними, в тому числі в країнах G7, де вони все ще існують. 

2. Прийняти і впровадити прогресивні законодавчі рамки, що сприяють гендерній рівності. Рада пропонує лідерам G7 та країнам, що не належать до G7, взяти на себе зобов’язання прийняти та впровадити хоча б один, але бажано декілька законів у своїх країнах, щоб зміцнити діючі закони та розпочати цей законодавчий процес до наступного президентства у G7. 

(В Україні у Верховній Раді уже просуваються для голосування законопроекти, що обмежать свободу слова та віросповідання - №0931, 2693 та інші.) 

3. Забезпечити необхідне фінансування для реалізації цих законодавчих рамок.

(Тобто держава має фінансувати всі заходи щодо просування гендерної ідеології.)

4. Інвестувати у потужні механізми підзвітності та управління, включаючи підтримку громадянського суспільства. Підраховувати та звітувати про прогрес за погодженими часовими показниками.

(Тобто створиться потужна машина по контролю за впровадженням гендерної ідеології та покаранню тих, хто противиться.)

Не аналізуючі зазначені деталі, лише на на прикладі того, під яким приводом в Україні намагалися ратифікувати Стамбульську конвенцію, ми бачимо приклад маніпуляції ліберальних організацій в інформаційному просторі України. Як говорилося раніше, експерти зазначають, що для захисту від домашнього насильства немає потреби у ратифікації Україною Стамбульської конвенції, оскільки Парламент VIII скликання прийняв законопроекти №4952 та №5294, які набагато краще регулюють питання запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищам, аніж це виписано в Стамбульській конвенції. Саме ці закони щодо протидії насильству церкви всіляко підтримують адже вони є набагато ефективнішими ніж те, що викладене в Стамбульській конвенції, та з них виключене всі аспекти для просування гендерної ідеології.

Під виглядом боротьби за рівність прав  просувається гендерна ідеологія

На загал масовою аудиторією «гендерна рівність» сприймається як рівність прав і можливостей жінок і чоловіків. Але насправді «гендер» – це геть не синонім слова «стать». 

Гендер – це індивідуально обрана роль, яка може співпадати зі статевими ознаками, а може й не співпадати. І якщо статей є лише дві – жіноча та чоловіча, то «гендерів» значно більше. На сьогодні різних типів «гендерів» налічується понад 100, і їхня кількість постійно збільшується. Саме гендерна ідеологія лежить в основі концепції ЛГБТ – лесбійки, гомосексуалісти, бісексуали, трансгендри тощо.

Отож, під виглядом боротьби за права жінок і так званої гендерної рівності, опоненти намагаються закріпити інструменти для популяризації нових “гендерних ролей” та одностатевих стосунків, нав’язати гендерну ідеологією та закріпити на законодавчому рівні особливі права для ЛГБТ-спільноти. 

Варто зазначити, що Всеукраїнський Собор підтримує хороші ініціативи, які покращують захист українського народу, захищають від насильства та від булінгу, покращують економічну ситуацію, але не протирічать національним цінностям.

Враховуючи відсутність офіційної інформації та наявність тривожних даних про "Партнерство Біарріц", вважаємо, що потрібно дослідити чи не буде дана ініціатива порушувати Конституцію України та шкодити сімейній політиці і лише тоді приймати такі рішення. Адже, приєднання до міжнародних ініціатив передбачає, що країни мають змінювати своє законодавство відповідно до міжнародних зобов'язань. Тому, кожен крок державних діячів має бути зважений, щоб прийнятті рішення не зашкодили національним цінностям. 

Підписуйтесь на нас у ТелеграмФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За матеріалами: president.gov.uakmu.gov.uaunwomen.org

Останні новини
Останні новини