Кожен сьомий християнин у світі зазнає переслідувань — звіт Open Doors
Християнський світ
21.08.2024
За даними звіту організації «Open Doors», опублікованого в серпні 2023 року, ситуація з переслідуваннями християн у світі погіршилася. Майже 5000 вірян були вбиті через свою віру лише протягом минулого року

Щорічний Міжнародний день пам’яті жертв актів насильства на ґрунті релігії чи переконань, що відзначається 22 серпня, став нагодою для оцінки глобального стану релігійної свободи.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на opendoors.org.

Згідно з Глобальним індексом переслідувань, підготовленим Open Doors, переслідування християн зросли за останнє десятиліття, проте темпи їхнього зростання у 2024 році подвоїлися порівняно з попереднім роком. Найбільш вражаючою є статистика щодо закритих або зруйнованих храмів — їх кількість досягла 14766, що у сім разів більше, ніж минулого року.

Зростання рівня насильства фіксується у всіх 50 країнах, що входять до Всесвітнього індексу переслідувань, із середнім збільшенням на 7,7%. Загальна кількість країн, де християни зазнають сильних або дуже високих переслідувань, зросла до 78, тоді як кількість країн з надзвичайним рівнем переслідування збільшилася до 13.

Особливе занепокоєння викликає значне зростання кількості фізичних нападів на християн, яких зазнали близько 43000 людей, що на 13000 більше порівняно з минулим роком. Крім того, понад 295000 християн були змушені покинути свої домівки, що є більш ніж удвічі більшим показником порівняно з 2022 роком.

У загальному підсумку, понад 365 мільйонів християн, тобто кожен сьомий віруючий у світі, стикаються з жорстокими переслідуваннями і дискримінацією у 78 країнах.

Найгірша ситуація спостерігається в Нігерії, де було вбито 4118 християн.

Виконавчий директор Open Doors Austria, Курт Іглер, зазначив, що релігійна свобода є важливим показником здоров’я суспільства, і якщо ця свобода порушується, то під загрозою опиняються й інші основні права та свободи.

Open Doors закликає міжнародну спільноту та політичних лідерів активно протидіяти насильству проти християн та інших релігійних меншин, не допускаючи компромісів у питаннях захисту релігійної свободи.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світЄвропа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини