Найкращі вірші з Біблії, які підбадьорять вас
Християнський світ
23.07.2024
92 цитати зі Святого Письма, які можуть дати вам щоденне підбадьорення та силу, щоб вистояти у життєвих випробуваннях

Святе Письмо наповнене підбадьорливими віршами, які є словами надії та натхнення на кожен день. Бог хоче, щоб наведені нижче цитати з Біблії втішали нас у важкі часи. Якщо ви відчуваєте пригніченість і тривогу, Писання може підняти вам дух і дати новий старт!

Прочитайте ці вірші зі Святого Письма про підбадьорення та відчуйте Божу зцілюючу силу для вашого серця та душі. The BibleStudyTools пропонує розмірковувати над цими цитатами протягом дня та поділитися ними з друзями, аби підбадьорити ще когось і вплинути на день іншого.

Розпач і тривога завжди були і будуть частиною життя на Землі, але всі ми можемо знайти силу та керівництво в цих підбадьорливих біблійних віршах. Незалежно від того, з чим ми стикаємося — втратою роботи, конфліктом у стосунках, смертю близької людини, чи навіть страшними наслідками, здається нескінченної, війни, завжди є можливість знову зосередитися на Божих обітницях.

Бог хоче заохотити нас знаходити радість і мир щодня. Ось чому Писання рясніє підбадьорливими віршами. Боже Слово було перекладено і збережено протягом століть, щоб зараз говорити прямо до вашого серця, щоб ви змогли знайти надію через Ісуса Христа та любов Бога.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

20 найкращих підбадьорливих віршів з Біблії

Це Я сказав вам, щоб у Мені ви мали мир. У світі зазнаєте страждання, але будьте відважні: Я переміг світ! (Івана 16:33)

Не бійся, бо Я з тобою! Не лякайся, бо Я – твій Бог! Я додам тобі сили і допоможу тобі! Я підтримаю тебе правицею правди Своєї! (Ісаї 41:10)

Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Богові. І мир Божий, який перевищує всяке розуміння, нехай береже ваші серця і ваші думки в Христі Ісусі. (Филип’ян 4:6-7)

Цей бідолаха (Давид) заволав, і Господь почув, врятувавши його від усіх його напастей. Господній ангел отаборюється навколо тих, котрі бояться Його, і визволяє їх. Скуштуйте й побачите, Який добрий Господь. Блаженна людина, яка покладається на Нього. (Псалми 34:6-8)

Знаємо, що тим, які люблять Бога, котрі покликані за Його постановою, все сприяє до добра. (Римлян 8:28)

Тому Я тобі наказую: будь хоробрим і мужнім! Не жахайся і не бійся, адже Господь, твій Бог, буде з тобою скрізь, куди б ти не пішов! (Книга Ісуса Навина 1:9)

Тож не журіться і не говоріть: Що будемо їсти? Або: Що будемо пити? Чи: В що зодягнемося? Адже цього всього язичники шукають. Бо ж знає ваш Отець Небесний, що цього всього потребуєте. Шукайте перш за все Царства Божого і Його праведності, а це все вам додасться. Отже, не журіться про завтрашній день, бо завтрашній день і сам про себе поклопочеться; вистачає дневі власних турбот. (Матвія 6:31-34)

Адже Бог не дав нам духа страху, але духа сили, любові й розсудливості. (2 Тимофія 1:7)

Усе можу в Тому, Хто мене зміцнює, – [в Ісусі Христі]. (Филип’ян 4:13)

Веселися в Господі й Він задовольнить бажання твого серця. (Псалми 37:4)

Господь – моя Сила і мій Щит. На Нього поклалось моє серце, і Він мені допоміг. Моє серце радіє, тому прославлятиму Його своєю піснею. (Псалми 28:7)

Тому Я кажу вам: Все, про що молитесь і просите, – вірте, що одержите, і сповниться вам. (Марка 11:24)

Шукав я Господа, і Він відізвався. Від усіх моїх небезпек Він визволив мене. (Псалом 34:5)

Бог же надії нехай наповнить вас усякою радістю і миром у вірі, щоб ви силою Святого Духа збагатилися надією. (Римлян 15:13)

Тому втішайте один одного і збудовуйте один одного, як ви й робите. (1 Солунян 5:11)

Тому, мої любі брати, будьте стійкі, непохитні, завжди відзначайтеся в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця в Господі не даремна. (1 Коринтян 15:58)

А все, що раніше було написане, написане для нашого навчання, щоби через терпіння і втіху з Писання ми мали надію. (Римлян 15:4)

Прийдіть до Мене всі втомлені та обтяжені, – і Я заспокою вас! (Матвія 11:28)

Коли переходитимеш через води, – Я буду з тобою, – через ріки, вони тебе не затоплять. Якщо будеш йти крізь вогонь, – не попечешся, і полум’я тебе не обпалить. (Ісаї 43:2)

Коли б я пішов навіть долиною смертної тіні, не боятимуся лиха, бо Ти зі мною. Твій жезл і Твій посох втішатимуть мене. (Псалми 23:4)

17 підбадьорливих біблійних віршів про силу

Підбадьорливі вірші з Біблії, коли ви відчуєте себе пригніченими і слабкими. Відкрийте для себе мужність і впевненість, які ви можете отримати завдяки Богу.

Усе можу в Тому, Хто мене зміцнює, – [в Ісусі Христі]. (Филип’ян 4:13)

Будьте мужніми й відважними. Не бійтеся й не тривожтеся перед ними, адже Сам Господь, ваш Бог, піде з вами, Він не залишить вас і не покине вас. (Второзаконня 31:6)

Але хто покладається на Господа, відновлятимуться силами! Вони розправлять крила, як орли, – побіжать і не втомляться, підуть і не знесиляться. (Ісаї 40:31)

Вам випало лише людське випробування. Та вірний Бог не допустить, щоб ви випробовувалися понад міру, але при випробуванні дасть і вихід, аби ви могли його витримати. (1 Коринтян 10:13)

Господь – моя Сила і Пісня, Він став для мене Порятунком. Це – мій Бог, і я прославлю Його. Він – Бог мого батька, тож вихвалятиму Його. (Вихід 15:2)

Нарешті, зміцнюйтеся Господом та могутністю Його сили. (Ефесян 6:10)

Адже Господь, ваш Бог, іде з вами, щоб воювати за вас з вашими ворогами та врятувати вас. (Второзаконня 20:4)

Та Він сказав мені: Досить тобі Моєї благодаті, адже [Моя] сила виявляється в немочі! Тому краще радо буду хвалитися своїми немочами, щоб оселилася в мені сила Христа. Через це радію в немочах, у клопотах, у нестатках, у вигнаннях та утисках за Христа, бо коли я немічний, – тоді я сильний. (2 Коринтян 12:9-10)

Адже, Бог – моє спасіння! Надіюся на Нього і не боятимусь, тому що моя сила і моя пісня – Господь! Він став моїм спасінням. (Ісаї 12:2)

Він дає втомленому силу і підтримує знеможеного. (Ісаї 40:29)

Господь – моє світло і моє спасіння. Кого мені боятись? Господь – захисник мого життя. Кого маю лякатись? (Псалми 27:1)

Тож усі, котрі надієтесь на Господа, будьте мужніми, і нехай буде сміливим ваше серце! (Псалми 31:25)

Хоча моє серце і моє тіло занемагають, однак Бог є Скелею мого серця й моєю Долею повіки. (Псалми 73:26)

І ще: Любитимеш Господа, Бога свого, всім серцем своїм, і всією своєю душею, і всім своїм розумом, і всією своєю силою. (Марка 12:30)

Бог – наш Захист і Сила, надійна Допомога в стражданнях. (Псалми 46:2)

Господь дасть силу Своєму народові; Господь поблагословить Свій народ миром! (Псалми 29:11)

Господь – Моя сила та пісня, – Він став мені порятунком. (Псалми 118:14)

12 надихаючих біблійних віршів про віру

Віра – це те, що дає нам сміливість продовжувати йти, навіть коли ми почуваємося пригніченими. Саме через віру в Бога ми можемо довіряти Його милосердю. Наведені нижче цитати зі Святого Письма допоможуть вам пізнати силу Бога, яка доступна нам, коли ми звертаємося до Нього з вірою.

Тому що жодне слово не буває у Бога безсилим! (Луки 1:37)

Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від діл, щоб ніхто не хвалився. (Ефесян 2:8-9)

Усім своїм серцем довірся Господеві, – і не покладайся на власний розум. Пам’ятай про Нього на всіх своїх дорогах, – і Він вирівняє твої стежки. (Притчі 3:5-6)

Адже ми живемо вірою, а не тим, що бачимо. (2 Коринтян 5:7)

У відповідь Ісус сказав їм: Запевняю вас: якщо матимете віру і не будете сумніватися, то не лише зробите те, що сталося зі смоківницею, але коли й цій горі скажете: Піднесися і кинься в море! – так і станеться. І все, що попросите в молитві з вірою, – одержите. (Матвія 21:21-22)

Без віри неможливо догодити Богові. Тим, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є і що винагороджує тих, які Його шукають. (Євреїв 11:6)

Віра є підставою для надії, те, що переконує про речі, недоступні для споглядання. (Євреїв 11:1)

У відповідь Ісус промовив до них: Майте віру Божу! Запевняю вас, що коли хто цій горі скаже: Зрушся і кинься в море, – і не буде сумніватися у своєму серці, але буде вірити, що станеться згідно зі сказаним, – то так і буде йому. Тому Я кажу вам: Все, про що молитесь і просите, – вірте, що одержите, і сповниться вам. (Марка 11:22-24)

Ви Його любите, не бачивши, ви вірите в Нього, хоча не бачите нині, радієте невимовною і преславною радістю, тому що досягаєте мети вашої віри – спасіння душ! (1 Петра 1:8-9)

А всі ті, котрі надіються на Тебе, будуть радіти. Вони співатимуть повіки, і Ти захищатимеш їх. Будуть Тобою хвалитися всі, котрі люблять Твоє Ім’я! (Псалми 5:11)

І Ти обернув мій плач на радість, Ти зняв з мене веретище, і підперезав мене радістю… (Псалми 30:11)

Перед Ним – слава і величність, а в Його Святині – сила і радість. (1 Хронік 16:27)

16 підбадьорливих біблійних віршів про мир

Бог не хоче, щоб ми боялися чого-небудь в житті, тому що Він уже здобув перемогу над злом і смертю. Ці підбадьорливі вірші з Біблії можуть нагадати нам, що ми можемо обміняти свої турботи на радість.

Мир залишаю вам, Мій мир Я даю вам. Не так, як світ дає, Я даю вам. Хай не тривожиться ваше серце і не лякається. (Івана 14:27)

Радійте надією, труднощі переносьте, перебувайте в молитві… (Римлян 12:12)

Але тепер так говорить Господь, Який створив тебе, Якове, – Який тебе сформував, Ізраїлю: Не бійся, бо Я тебе викупив, назвавши тебе на ім’я, – ти Мій! (Ісая 43:1)

Коли численні турботи налягають на моє серце, Твої розради веселять мою душу. (Псалми 94:19)

Радійте завжди в Господі; і ще раз кажу: радійте! (Филип’ян 4:4)

Плід же Духа – любов, радість, мир, довготерпіння, ласкавість, доброта, віра… (Галатів 5:22)

Дотепер в Моє Ім’я ви не просили нічого. Просіть – і отримаєте, щоб ваша радість була повна. (Івана 16:24)

Веселе серце як хороші ліки, а пригнічений дух сушить кості. (Притчі 17:22)

Тож і ви нині маєте смуток, та Я знову побачу вас, і зрадіє ваше серце, і вашої радості вже ніхто не забере від вас. (Івана 16:22)

Цей день особливим зробив Господь, – радіймо та веселімося в ньому! (Псалми 118:24)

Ти даси мені пізнати дорогу життя, – у присутності Твоїй повнота радості; у Твоїй правиці розкошування повіки. (Псалми 16:11)

Це Я сказав вам, щоб Моя радість перебувала у вас і щоб ваша радість була повною. (Івана 15:11)

Адже лише мить триває Його гнів, а Його милість – усе життя. Увечері буває плач, а на ранок – радість. (Псалми 30:6)

Тому радіє моє серце і веселиться мій дух. Навіть тіло моє безпечно спочиває… (Псалми 16:9)

Завжди радійте, невпинно моліться, за все дякуйте, бо це Божа воля в Ісусі Христі щодо вас. (1 Солунян 5:16-18)

Отже, ви вийдете з радістю і вас провадитимуть у мирі, – гори і пагорби весело вигукуватимуть перед вами, а всі дерева в полі аплодуватимуть вам. (Ісаї 55:12)

3 надихаючі вірші з Біблії

У кожного з нас бувають дні, коли наші серця потребують підбадьорення та підняття настрою. Ці підбадьорливі біблійні вірші нагадають вам про Божу любов до вас і Його обіцянки надії та втіхи.

Адже лише Я знаю наміри, які Я маю щодо вас, – говорить Господь, – наміри про ваш спокій, а не про лихо, аби забезпечити вас добробутом у майбутньому й надією. (Єремії 29:11)

Скуштуйте й побачите, Який добрий Господь. Блаженна людина, яка покладається на Нього. (Псалми 34:8)

Тому що Господь Бог – Сонце і Щит. Господь обдаровує милістю і честю, не позбавляє добробуту тих, котрі живуть бездоганно. (Псалми 84:12)

7 біблійних віршів про надію

Божі обіцянки можуть підбадьорити нас, коли ми втрачаємо надію. Ці уривки зі Святого Письма нагадають вам про надію, яку ми маємо в Ісусі Христі.

А Бог усякої благодаті, Який в Ісусі Христі покликав вас до Своєї вічної слави, нехай тих, хто трохи постраждав, поновить; нехай укріпить, нехай зміцнить, нехай твердо поставить! (1 Петра 5:10)

Непохитно тримаймося визнання надії, адже вірний Той, Хто обіцяв. (Євреїв 10:23)

… просвітивши очі вашого серця, щоб ви знали, якою є надія Його покликання, яке багатство слави Його спадщини у святих… (Ефесян 1:18)

Постійно пам’ятаємо перед Богом, нашим Отцем, про ваше діло віри, про відчайдушну працю любові та терпіння в надії на нашого Господа Ісуса Христа. (1 Солунян 1:3)

Я впевнений у тому, що Той, Хто розпочав у вас добре діло, завершить його до дня Ісуса Христа. (Филип’ян 1:6)

Я чекаю Господа, – всією душею сподіваюсь, покладаючись на Його слово. (Псалми 130:5)

Надія ж не засоромлює, адже Божа любов влилася в наші серця через даного нам Святого Духа. (Римлян 5:5)

17 підбадьорливих віршів з Біблії про любов

Любов – це останнє, що ми відчуваємо у стані розпачу. Любити інших і любити себе – це найважче, коли ми перебуваємо в центрі шторму. Але Святе Письмо нагадує нам, що Бог є любов і ми покликані любити інших. Нехай ці підбадьорливі вірші з Біблії нагадують вам, що ви є дитиною Бога, яку люблять вічною любов’ю.

Любов довго терпить, любов милосердна, не заздрить, любов не величається, не гордиться, не поводиться непристойно, не шукає свого власного, не спалахує гнівом, не задумує лихого, не радіє з несправедливості, а радіє з істини; все переносить, усьому довіряє, завжди надіється, усе перетерпить. Любов ніколи не минає. Хоч існують пророцтва, та припиняться; хоч є мови, та замовкнуть; хоч є знання, та зникне. (1 Коринтян 13:4-8)

І ми пізнали й повірили в любов, яку Бог має в нас. Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, а Бог перебуває в ньому. (1 Івана 4:16)

Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми звалися Божими дітьми! І такими ми є. Світ нас не знає, тому що Його не пізнав. (1 Івана 3:1)

А понад усе – любов; вона – зв’язок досконалості. (Колосян 3:14)

Насамперед майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів. (1 Петра 4:8)

Нікому нічого не будьте винні, за винятком любові одне до одного. Адже хто любить іншого, той виконав Закон. (Римлян 13:8)

Все між вами нехай робиться з любов’ю. (1 Коринтян 16:14)

Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. (1 Івана 4:8)

Бо так Бог полюбив світ, що дав [Свого] Єдинородного Сина, щоб кожен, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне. (Івана 3:16)

Нову заповідь даю вам: Любіть один одного! Як Я полюбив вас, щоб і ви любили так один одного. З того дізнаються всі, що ви – Мої учні, коли любов матимете між собою. (Івана 13:34-35)

Більшої любові ніхто не має за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх. (Івана 15:13)

Ісус відповів: Перша є: Слухай, Ізраїлю: наш Господь Бог – єдиний Господь. І ще: Любитимеш Господа, Бога свого, всім серцем своїм, і всією своєю душею, і всім своїм розумом, і всією своєю силою. [Це перша заповідь]. [І друга, подібна до неї]: Любитимеш свого ближнього, як самого себе! Іншої, більшої заповіді від цих немає. (Марка 12:29-31)

Тепер залишаються ці три: віра, надія, любов; та найбільша з них – любов. (1 Коринтян 13:13)

Але Бог виявляє Свою любов до нас тим, що Христос за нас помер, коли ми були ще грішниками. (Римлян 5:8)

… з усякою покірністю і лагідністю, з довготерпінням, у любові підтримуючи одне одного… (Ефесян 4:2)

Друг любить усякого часу, і в нещасті стає як рідний брат. (Притчі 17:17)

Любов – нелицемірна. Ненавидьте зло, шукайте добра, любіть один одного по‑братерськи, пошаною один одного випереджайте… Римлян 12:9-10

Джерело: The BibleStudyTools

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини