Лише 9% молоді покоління Z орієнтовані на Біблію ― дослідження
Аналітика
13.08.2021
Згідно з опитуванням, яке було частиною нещодавно опублікованого звіту Американського біблійного товариства, менше ніж 10% молоді покоління Z кажуть, що вони прагнуть регулярно читати Біблію

У своєму звіті «Стан Біблії − США 2021», опублікованому у вівторок, Американське біблійне товариство дійшло висновку, що покоління Z, визначене як люди віком від 9 до 24 років, має «непевні стосунки з Біблією».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідники опитали осіб у віці від 15 років і розділили покоління на «молодь покоління Z» (15−17 років), щоб відокремити їх від «дорослих покоління Z» (18−24 роки), пише  slovoproslovo.info.

Американське біблійне товариство виявило, що лише 9% молоді покоління Z були класифіковані як «залучені до Писання», що означає  читання Біблії.

Для порівняння, 14% дорослих покоління Z та 23% міленіалів були віднесені до категорії «Залучені до Писання». Крім того, 47% молоді покоління Z були позначені як «Не залучені до читання Біблії».

«Половина всіх дорослих американців сьогодні вважаються користувачами Біблії − це ті, хто користується Біблією принаймні три-чотири рази на рік», − йдеться у звіті.

«Однак лише третина молоді покоління Z (34%) є користувачами Біблії, а серед дорослих покоління Z − таких 43%. У порівнянні з поколінням Z, міленіали мають набагато більший відсоток користувачів Біблії, що наближається до середнього показника по країні (49%)».

Американське біблійне товариство також виявило, що під час пандемії та масових протестів через расову несправедливість у 2020 році молодь покоління Z повідомила про зменшення читання Біблії.

«Смута 2020 року не викликала більшого використання Біблії серед підлітків. Молодь покоління Z (27%) частіше, ніж дорослі покоління Z (19%) або міленіали (9%), скаже, що вони скоротили використання Біблії за останній рік», − йдеться у звіті.

Читайте також: Церква входить до трійки суспільних інститутів, яким найбільше довіряють українці

«З іншого боку, міленіали, швидше за все, скажуть, що їх використання Біблії за останній рік зросло (29%) у порівнянні з дорослими покоління Z (27%) та молоддю покоління Z (21%)».

Додатковим висновком доповіді стало те, що покоління Z загалом мало «значну непевність щодо цінності Святого Письма» на додаток до «нижчого за середнє залучення Біблії».

«На запитання про важливість Біблії для підтримки ключових американських ідеалів, молодь покоління Z (віком 15–17 років) більше, ніж дорослі представники свого покоління, і набагато більше, ніж літні люди, не визначилась», − додається у звіті.

«Молодь покоління Z може продовжувати формувати свою думку з віком, але загалом покоління Z все ще частіше, ніж міленіали, ставить під сумнів відповідність Біблії таким проблемам, як свобода (37% проти 27%) та єдність (29% проти 20%)».

Коли вони починають дорослішати, покоління Z стає центром досліджень і, за даними численних опитувань християнських груп, є предметом великої духовної турботи.

У січні 2018 року група Barna опублікувала звіт, у якому зробила висновок, що підлітки покоління Z частіше старших поколінь визнавали себе атеїстами, агностиками чи нерелігійними особами.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

АналітикаМолоде життяХристиянський світ
Останні новини
Останні новини