Трамп "благословив" покупку мережі TikTok корпорацією Oracle
Європа та світ
20.09.2020
Президент вважає, що покупка сервісу вирішує проблеми нацбезпеки США

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Президент США Дональд Трамп схвалив покупку американського сегмента соціальної мережі TikTok корпорацією Oracle. Про це пише lb.ua з посиланням на Reuters.

Виступаючи перед журналістами у Білому домі, Трамп сказав, що "дає благословення" на угоду між Oracle і китайською компанією ByteDance, якій належить додаток TikTok.

Глава Білого дому відзначив, що покупка сервісу вирішує проблеми національної безпеки США. Крім того, це дозволить додатку продовжити роботу на території Сполучених Штатів.

Американська влада вважає, що TikTok загрожує нацбезпеці: нібито додаток збирає дані про користувачів і передає їх китайським спецслужбам. У ЦРУ підтвердили, що розробники дійсно можуть отримувати доступ до смартфонів користувачів TikTok, однак не знайшли доказів, що такі дані надходили до влади КНР.

Читайте також: США заблокує користувачам доступ до ТікТок вже з цієї неділі

У серпні Трамп під загрозою заборони додатку зажадав продати TikTok будь-якій американській компанії до 15 вересня. Серед потенційних покупців була компанія Microsoft спільно з торговою мережею Walmart, а також IT-гігант Oracle.

У вересні американський президент заявив, що угода між ByteDance і Oracle не відбудеться, якщо китайська компанія збереже контрольний пакет акцій в американському сегменті відеосервісу.

З 20 вересня Міністерство торгівлі США заборонило завантажувати TikTok. У компанії заявили, що оскаржуватимуть це рішення і зазначили, що готові співпрацювати з американським урядом.

Джерело: lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світ