Християнці з Великобританії виплатили компенсацію за арешт під час проповіді на вулицях
Християнський світ
02.11.2022
Поліція Великої Британії вибачилася та виплатила 10 000 фунтів стерлінгів жінці-євангелістці, яка оскаржила її численні арешти у 2020 році.

Лондонська поліція визнала, що впала "нижче стандартів" у нещодавньому листі до 40-річної Хатун Таш, яка була двічі незаконно заарештована під час проповіді в "куточку ораторів" у лондонському Гайд-парку, згідно з повідомленням Християнського правового центру в п’ятницю.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Я хотів би скористатися цією нагодою, щоб вибачитися перед вами за труднощі, яких ви зазнали внаслідок цих інцидентів", — написав Енді О’Доннелл, відділ цивільних справ Управління професійних стандартів столичної поліції.

Таш, яка входить до групи під назвою «Захисти Христа, Критику Ісламу» (DCCI), часто виступала в парку та іноді викликала негативну реакцію за публічні обговорення ісламу та Корану, включаючи один випадок, коли вона, як повідомляється, отримала ножове поранення в обличчя ісламськими екстремістами.

Коли Таш звернулася до поліції, її неодноразово заарештовували та звинуватили в порушенні громадського порядку або в якомусь подібному злочині, повідомляє The Times of London.

Таш подала позов проти Скотленд-Ярду після того, як її утримували під вартою протягом 24 годин, перш ніж її звільнили без пред'явлення звинувачень. За словами її команди юристів, було «абсолютно ясно», що її взагалі не слід було заарештовувати і що її затримання було незаконним.

«Поліція повинна була захистити її свободу слова, залучивши більше поліцейських до "Куточка ораторів", щоб захистити її права», — йдеться в заяві її юридичної групи.

Андреа Вільямс, яка є виконавчим директором Християнського юридичного центру, високо оцінила крок лондонської поліції. «Ця виплата Хатун є рідкісним визнанням поліції в тому, що вони помилилися», — сказала вона в заяві.

«Хатун — безстрашна та пристрасна жінка, яка любить Ісуса, яка має любов і співчуття до людей будь-якого походження, з якими вона сперечається та хоче донести до них Євангеліє, яке змінило її життя», — додала вона.

Джерело: FOX News

Християнський світ