Я змінив стать, але не знайшов у цьому щастя. Правда від жертви трансгендеризму
Інтерв'ю
10.09.2020
Уолт Хейєр любив переодягатися в жіночий одяг ще п’ятирічним, у віці 42 років він пройшов операцію зі зміни статі. Повернення до маскулінності було болючим процесом, і сьогодні наш співрозмовник бореться, щоб дійсно допомогти транссексуалам, замість того, щоб їх калічити

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ви прожили “жінкою” вісім років. Чи можете ви описати цей досвід?

Спочатку було смішно, ніби я грав персонажа з казки, потім відчув порожнечу. Я жив як Лора Дженсен три роки до того, як переніс операцію зі зміни статі. Виявилося, що операція нічого не змінила, вона лише поглибила моє занурення у світ ілюзій. Проблеми транссексуалів не вирішуються хірургічним шляхом, і це є причиною високого відсотка (30%) спроб самогубств серед людей, які змінили стать.

Я глибоко відчуваю біль трансгендерів, розумію і співчуваю їм. Але ні розуміння, ні співчуття не заважають мені однозначно стверджувати, що рішенням для них є лише психологічна допомога. Я сам це пережив і зрозумів найважче. Після того, як моя сім’я розпалася, я вісім років жив у світі фантазій та самообману. Коли я повністю зрозумів трагедію, жертвою і винуватцем якої я став, було вже пізно. Я вже зіпсував життя дружини, своїх дітей і своє.

Чи могло це бути результатом неправильного діагнозу? Може, ви не були насправді транссексуалом?

Популярність операції зі зміни статі в США пов’язана з ​​психіатром на ім’я Пол Уокер. Саме він відповідає за розробку стандартів клінічної оцінки, щоб визначити, чи слід людині робити операцію зі зміни статі.

Читайте також: Кінопремія "Оскар" за новими правилами: 30% акторів та знімальної групи мають бути ЛГБТ

У моєму випадку оцінка моєї проблеми була однозначно поверхневою. Наприклад, психіатр проігнорував той факт, що я, будучи хлопчиком, неодноразово зазнавав сексуального насильства з боку дорослих чоловіків. Психіатром, який дав повну згоду на моє каліцтво, був Пол Уокер.

Це не лише мій досвід. У багатьох транссексуалів не діагностуються серйозні психічні розлади, що сприяли їх стану. Мій веб-сайт sexchangeregret.com має кілька тисяч унікальних звернень на місяць, 60000 за весь рік (2012). Я отримую сотні листів від транссексуалів, які після зміни статі зрозуміли, що операція не зробила їх жінками.

Кількість людей, які шкодують про операцію, з кожним днем ​​збільшується. Хірург, якого я знаю, зібрав 1500 випадків людей, які шкодують про цей крок!

Отже, ви не поодинокий випадок. Але чому ефективність та реальні наслідки таких операцій не були перевірені до широкого впровадження?

Насправді першим місцем у США, яке проводило операції, була Гендерна клініка Джона Хопкінса. У 1963 році була проведена перша операція. Однак все ще були сумніви, чи це правильний напрямок. Через десять років було опитано 50 людей, які пройшли оперативну зміну статі. Виявилося, що це не дало жодних позитивних результатів! Клініку закрили, але Пол Уокер розпочав хрестовий похід, мабуть, ефективний, щоб зробити операцію зі зміни статі широкодоступною.

Чи існують наукові дослідження, що підтверджують шкідливість такого підходу до проблеми?

Це може вас здивувати, але вони існують. Одне з досліджень, проведене у Швеції, охоплювало період з 1973 по 2003 рік. Медичні записи кількох сотень транссексуалів були дуже ретельно проаналізовані. Люди після зміни статі демонструють набагато більший відсоток психічних розладів, депресій та спроб самогубств, ніж загальна популяція.

Тож чому досі пропонують операцію зі зміни статі як вирішення проблеми?

Сам постійно ставлю собі це питання. Мені ніхто не може відповісти.

Джерело: rodyna.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Інтерв'ю
Останні новини
Останні новини