Через невдоволення гендеристів Мінкульт анулює закупівлю книги для шкіл, яка пропагує українські сімейні цінності
Аналітика
28.08.2021
В Україні розгорівся скандал навколо книги психолога Марини Ланге «Щоб в 16 не було пізно». МінКультури призупинив процес її закупівлі для школярів.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дивні речі відбуваються в Україні. З одного боку, Мінкульт закуповує для дитячих бібліотек за державні кошти книгу про лесбійське кохання "Принцеса і принцеса" . І навіть після тисяч листів громадян та звернення ряду міських рад з вимогою вилучити цю книгу з бібліотек, Мінкульт вирішує нічого не робити і через кілька місяців відписується, що ніби то не впливає на бібліотеки і не може вилучити книгу яку для них закупив, зокрема, і через ідеологічні аспекти.

З іншого боку, зараз ми бачимо кардинально протилежну реакцію Мінкульту, щодо книги Марини Ланге "Щоб у 16 не було запізно", яка несе рекомендації підліткам та батькам на основі українських сімейних цінностей на яких виховувалися покоління українців та наші кращі митці.

Глибину цинізму ситуації показує те, що після того, як армія проплачених ботів - гендеристів розпочала в фейсбуку та інших соцмережах цькування авторки, що ніби то в книзі сексизми. То Мінкультури, попри рішення цілого ряду комісій, що схвалив книгу, швиденько, через кілька днів. ініціює припинення її закупівлі.

Цікаво, що може бути наступним етапом? Може заборонять класиків української літератури, де говориться про українську родину, бо хтось заявить що там типу "стереотипи"?

Цікавий коментар знаходимо в соцмережах. Він яскраво висвітлює абсурдність руху проти сексизму та стереотипів:

Що скажуть батьки дівчини, яка завагітніє, коли хлопець гаркне дверима та скаже що турбота про неї чи дитину це стереотип? Або, що скажуть гендеристів, коли їх діти скажуть, що доглядати за немічними батьками - це стереотип чи сексизму?

Про що вчить книга

У книзі «Щоб в 16 не було пізно» детально пояснюється батькам, що відчуває дитина від самого народження до 16 років, і даються поради, як правильно допомогти дитині прожити кожен рік свого життя. Зміст книги продумано таким чином, щоб батьки зрозуміли, як виховання, наприклад, трирічної дитини матиме вплив на характері тринадцятирічного підлітка. 

Крім того, Марина Ланге розповідає про різний принцип виховання дітей – зокрема, робить акцент на тому, що хлопчиків треба мотивувати на досягнення цілей, а в дівчаток від самого народження переконувати в їхній унікальності та неповторності, аби вони виросли впевненими у власній красі та неперевершеності. 

Наростає хвиля цькування українських сімейних цінностей

У соцмережах тим часом розгорівся скандал: кілька користувачів виклали у Facebook шматки тексту, вирвані з контексту. Вони переконують, що видання сповнено сексизмом і стереотипами. Крім того, хтось поскаржився на книгу в онлайн-магазин Yakaboo, через що книгу на два тижні зняли з продажу, відправивши текст на модерацію.

Інших читачів, які поділяють традиційні сімейні цінності, обурила подібна реакція та рішення Yakaboo зняти книжку з продажу. Вони пишуть у соцмережах, що книга сповнена любові до дітей і пояснює, як краще спілкуватися з ними у період дорослішання.

Інших читачів, які поділяють традиційні сімейні цінності, обурила подібна реакція та рішення Yakaboo зняти книжку з продажу. Вони пишуть у соцмережах, що книга сповнена любові до дітей і пояснює, як краще спілкуватися з ними у період дорослішання.  

«Ця книжка є бестселером нашого видавництва, ми мали шикарні продажі під час Книжкового Арсеналу, отримали безліч позитивних відгуків від читачів, які дякували Марині Ланге за її велику кропітку роботу. Ми переконані, що зробили чудовий, якісний продукт, який підтримує сімейні цінності», – розповідають у видавництві ІРІО. 

"Я за щасливу родину..."

Сама Марина Ланге у відповідь на хвилю хейту на своїй сторінці в соцмережах відповіла, що вона насамперед просуває ідеї щасливої родини, яка живе в гармонії та любові. 

«Я за щасливу родину. Гармонійних і здорових хлопчиків і дівчаток, а також зрілих дорослих чоловіків і жінок. Які знають себе, приносять благо цьому світу і вміють створювати міцні взаємини, які збагачують і наповнюють», – написала авторка.

За її словами, кожна людина пише і говорить про те, чим живе вона сама. Марина, за її словами, живе любов’ю. 

«У кожного з нас є місія, вища за земні роки. Кожен з нас має серце, яке потрібно навчити любити. Не використовувати один одного, а любити 
себе, іншого, Всесвіт. Це мої цінності. Я так живу», – написала Марина. 

Керівництво видавництва ІРІО на своїх сторінках заявляє про неприпустиму поведінку радикально налаштованих людей. Люди ладні самі обирати, що саме їм купувати, читати та виховувати своїх дітей.

Наразі, книгу повернули у продаж. Її можна придбати в інтернет-магазині YAKABOO.

Також книгу включили у перелік книг, які підлягають закупівлі для поповнення бібліотечного фонду, про що повідомив Український Інститут Книги 26 серпня.
Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 20 серпня 2021 року № 607 було затверджено закупівлю 459 екземлярів "Щоб в 16 не було запізно".
Над переліком працювало три експертні ради за відповідними тематичними напрямами:

▪️  Експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва;

▪️  Експертна рада з оцінювання художньої літератури для дорослих;

▪️ Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих.

МінКульт за два дні змінює своє ж рішення

Натомість, 28 серпня Мінкульт виступив за відмову від її закупівлі для школярів. Про це прес-служба відомства повідомила у себе у Facebook.

«Книга Марини Ланге „Щоб у 16 не було запізно“ підтримує стійкі гендерні стереотипи. Автор узагальнює переконання про те, якими повинні рости діти різних статей, закликає заохочувати дітей до певної поведінки, яка „відповідає“ уявленням про жіночність і мужність», — висловилися у відомстві.

"Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав запит на Український інститут книги щодо можливості зупинити процес закупівлі книги "Щоб у 16 не було запізно" Марини Ланге для бібліотек країни."

Закликаємо надати максимальний розголос даній ситуації, адже на прикладі цього ми бачимо як невелика група ботів та гендеристів, використовуючи методи цькування в соцмережах, хочуть диктувати всьому суспільству свою "гендерну ідеологію", визначати, що є нормою, а що ні. Якщо ми допустимо таке, то завтра заборонять природню сім'ю, як союз чоловіка та жінки, бо це "стереотип".

Джерело: УІК
НВ
Lenta.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Аналітика
Останні новини
Останні новини