У парламенті Фінляндії назвали неконституційним проєкт про заборону виходити з дому
Covid-19
31.03.2021
Конституційний комітет парламенту Фінляндії назвав неконституційною загальну заборону на вихід з дому, яку пропонує впровадити уряд для боротьби з епідемією коронавірусу

Заборона, втім, передбачала широкий перелік винятків, що охоплюють більшість повсякденних справ людей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє eurointegration.com.ua з посиланням на Yle.

Парламентський комітет дійшов висновку, що запропонований проєкт суперечить Конституції і в запропонованому варіанті дозволяє інтерпретації. Члени Комітету підтримали висновок одностайно. 

"Базовий підхід урядової пропозиції — заборонити пересування загалом — є цілковито непропорційним і не відповідає Конституції.... На додачу, люди не зможуть бути впевненими у тому, що їм заборонено, а що — дозволено, і за що може загрожувати покарання", — зауважив голова комітету Антті Рінне.

Члени комітету вважають, що увесь підхід урядового проєкту потрібно змінити.

"Заборони й обмеження мають стосуватися напряму основних джерел зараження — приватних вечірок, спілкування і пересування групами", — зазначив Рінне.

На думку депутатів, це стане настільки ж ефективним у боротьбі з епідемією, але значно менше вплине на життя людей, аніж загальна заборона на вихід з дому без важливих причин.

Читайте також: З 5 квітня у Києві не будуть працювати школи та дитячі садочки, в транспорт лише за перепусткою

Нагадаємо, урядова ініціатива з'явилася 25 березня. Тимчасово обмежити свободу пересування хочуть у районах з найгіршою епідемічною ситуацією — столиці Гельсінкі, сусідніх містах Еспоо та Кауніайнен, також Турку. 

Тривалий час ситуація з коронавірусом у Фінляндії залишалася однією з найкращих у Європі, але з кінця лютого кількість заражень почала зростати. Наприкінці березня у країні з 5-мільйонним населенням неодноразово реєстрували понад 800 нових хворих за добу.

З 8 березня у більшості регіонів закрили ресторани, а старшокласників і студентів профучилищ перевели на віддалене навчання на три тижні.

Раніше у Фінляндії вирішили перенести на червень муніципальні вибори.

Джерело: eurointegration.com.ua

Фото

______________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Covid-19