Публічна пропаганда гомосексуалізму має каратися. Новий законопроект у Раді
24.07.2020
Верховна Рада зареєструвала два законопроекти на захист природної родини та проти пропаганди гомосексуалізму. Довгий час над цими проектами працювали просімейний активіст із Чернівців Микола Гунько та депутат ВР Олена Лис. Підключився до ініціативи й народний депутат Георгій Мазурашу, який доопрацював документи та зареєстрував їх у ВР.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Текст проєкту розміщений на сайті Парламенту.

Законопроект 3916 (Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства) встановлює дефініції багатьох раніше розмитих понять, таких як гендер, гомосексуалізм, трансгендеризм, пропаганда гомосексуалізму та інші. А також тут йдеться про уточнення у ряді законів через заміну слова «гендер» на «рівність прав та можливостей жінок та чоловіків».

Законопроект 3917 (Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму) передбачає адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму посадовими чи службовими особами. 

Читайте також: Уряд готовий внести до парламенту ратифікацію Стамбульської конвенції - віцепрем'єр

Депутати Георгій Мазурашу та Олена Лис пропонують доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення спеціальною статтею 180 підпункт 2 "Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини".

За просту "пропаганду" автори пропонують карати штрафом у вигляді тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян для приватних осіб (17 тисяч гривень) і трьох тисяч мінімумів для юридичних осіб (51 тисяча).

За пропаганду, яка "виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, які мають одностатеві сексуальні стосунки чи ідентифікують себе зі статтю, протилежною біологічній, їх орієнтації та поведінки", пропонують карати штрафами у 85 тисяч гривень.

За пропаганду службовою особою чи сприяння пропаганді пропонують штрафувати на 136 тисяч гривень.

Закликаємо продовжувати молитися, щоб Господь давав мудрості парламентарям у прийнятті важливих рішень. Молимось, що влада дбала про українські сім’ї, а не йшла на догоду ліберальним силам. 

За матеріалами: bbc.com та vsirazom.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини