Рада Церков оприлюднила позицію протестантських церков щодо вакцинації
Covid-19
03.12.2021
Рада Євангельських Протестантських Церков України оприлюднила заяву, де висловила позицію церков щодо вакцинації.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ось що зазначено в заяві:

Зважаючи на ситуацію з пандемією COVID-19 в Україні і в усьому світі та відносячись з розумінням до дій влади по боротьбі з цією вірусною інфекцією, а також цінуючи життя та здоров’я, як фізичне так і психологічне, кожної людини, приєднуючись до позиції Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, викладеної у Заяві від 24 лютого 2021 р. РЄПЦУ заявляє наступне:

  1. Ми підтримуємо добрі ініціативи та дії влади у боротьбі з COVID-19. Але у той самий час, вакцинація не повинна проводитися під тиском, в тому числі прихованим, а лише добровільно.
  2. Ми закликаємо проводити боротьбу з інфекцією COVID-19 таким чином, щоб протидіяти пандемії без порушення прав людини на вільне пересування та працю. Пандемія не може стати підставою впровадження тотального контролю над людьми
  3. Рада Євангельських Протестантських Церков України закликає Міністерство охорони здоров’я та Кабінет Міністрів України у своїй діяльності щодо боротьби з пандемією максимально дотримуватись Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи № 2361 (2021) «Вакцини проти Covid-19: етичні, юридичні та практичні міркування», основними тезами якої стали:

●      забезпечити, щоб громадяни були поінформовані про те, що вакцинація не є обов’язковою і що ніхто не зазнає політичного, соціального чи іншого тиску на вакцинацію, якщо вони цього не хочуть (п. 7.3.1);

●      забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації у зв’язку з тим, що він/вона не був вакцинований, через можливі ризики для здоров’я або не бажання вакцинуватися (п. 7.3.2);

●      використовувати сертифікати про вакцинацію виключно за їхнім призначенням, яке полягає в моніторингу ефективності вакцини, потенціальних побічних ефектів та небажаних явищ (п. 7.5.2).

РЄПЦУ готова до відкритого діалогу з приводу вищезазначених тез з представниками влади  задля протидії поширення коронавірусної інфекції і максимального захисту людей.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Covid-19