Рада Церков розвиватиме співпрацю у сфері протидії домашньому насильству
Християнський світ
27.01.2021
Проблематика запобігання та протидії насильству в сім’ї стала одним із головних питань засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

Глави і повноважні представники різних конфесій зібралися 27 січня у Києві, щоб підвести підсумки співпраці протягом минулого року в рамках проєкту «Зупини насильство!», а також окреслити актуальні напрямки подальшої спільної діяльності.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє Інститут релігійної свободи.

До обговорення цієї теми була запрошена Посол Канади в Україні пані Лариса Ґаладза. Саме за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив протягом липня 2020 — січня 2021 року Інститут релігійної свободи за участі ВРЦіРО реалізовував проєкт «Боротьба з домашнім насильством в Україні під час пандемії COVID-19 шляхом залучення впливу релігійних лідерів та спроможності церков».

Цей міжконфесійний проєкт мав стратегічне завдання — налагодити діалог, порозуміння та взаємодію між релігійними спільнотами різних конфесій, громадськими активістами та органами влади задля більш ефективної профілактики і протидії домашньому насильству.

Митрополит Епіфаній, Головуючий у ВРЦіРО, Предстоятель Православної Церкви України, зазначив: «Особливо важливо, щоб наші спільні напрацювання у сфері запобігання і протидії домашньому насильству досягли місцевого рівня — дійшли до парафіяльних священників, місцевих церковних відділів у справах сімей і соціального служіння. Тому попереду у нас ще багато спільної роботи в цій сфері».

Церкви і релігійні організації кожен по-своєму вже не один рік приділяють увагу проблематиці насильства в сім'ях, однак завдяки цьому проєкту представники різних конфесій можуть планувати спільні заходи, співпрацювати, обмінюватися досвідом та просвітницькими матеріалами.

Читайте також: Люди шкодують, що напивалися: алкоголь став найпопулярнішим наркотиком року

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав наголосив, що з душпастирського погляду проблема насильства в сім'ях є дуже великою, на яку церкви не повинні закривати очі.

Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, наголосив: «Протидія домашньому насильству — це реальний крок для захисту інституту сім'ї. Нам важливо у місцевих релігійних громадах створити клімат неприпустимості насильства, адже завдяки такий просвітницькій роботі ми рятуємо сім'ю».

Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць, керівник проєкту, поінформував присутніх на засіданні ВРЦіРО глав церков і релігійних організацій про Комунікаційну стратегію, розроблену міжконфесійною робочою групою.

Олександр Заєць підкреслив: «Очевидно, що на цьому ця міжконфесійна ініціатива не повинна зупинитися. Ми будемо шукати можливості продовжувати роботу у сфері протидії домашньому насильству: зокрема розвивати міжконфесійний вебсайт «Зупини насильство» (family.org.ua) та напрацьовувати методичні матеріали для душпастирів і священників».

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила Звернення про необхідність протидії домашньому насильству в Україні.

Крім цього, глави різних конфесій звернулися до громадськості з окремими відеозверненнями, в яких закликали українські сім’ї відмовитися від насильства у стосунках між подружжям, під час виховання дітей та по відношенню до літніх батьків.

Джерело: irs.in.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Християнський світВсе для церковВсе для сімей
Останні новини
Останні новини