Релігійні діячі розробляють спільні заходи з протидії домашньому насильству
Суспільство
18.09.2020
У першу чергу церкви і релігійні організації запустять тематичний вебсайт з просвітницькими та практичними матеріалами

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інтернет-ресурс знаходиться на завершальній стадії розробки. Вебсайт буде містити корисну інформацію для подружніх пар і сімей з дітьми щодо побудови стосунків та вирішення конфліктів у любові.

З цією метою робоча група з представників різних конфесій зустрілася у Києві для узгодження переліку питань з проблематики домашнього насильства, на які може дати відповідь релігійна спільнота. Просвітницькі матеріали також будуть включати поради психологів, які у своїй практиці поєднують наукові знання з релігійними цінностями.

Читайте також: Мінсоцполітики та Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій співпрацюють у гуманітарній сфері

Фахівці церков і релігійних організацій також визначили основні положення комунікаційної стратегії з протидії домашньому насильству, яка буде запропонована до використання всіма членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

У діяльності робочої групи беруть участь представники Православної Церкви України, Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом), Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви, Української Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня, Української Християнської Євангельської Церкви, Вірменської Апостольської Церкви, Української Євангельської Церкви, Німецької євангелічно-лютеранської церкви України, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, Духовного управління мусульман України, а також фахівці з інших конфесій.

Інститут релігійної свободи реалізує проєкт «Боротьба з домашнім насильством в Україні під час пандемії COVID-19 шляхом залучення впливу релігійних лідерів та спроможності церков» за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив.

Джерело: irs.in.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини