Релігійні лідери відвідають Україну з "місією дружби і солідарності"
Християнський світ
12.04.2022
До делегації релігійних лідерів входять колишній архієпископ Кентерберійський Роуен Вільямс, архієпископ Фіатірський (Константинопольський Патріархат) Микита Луліас, рабин Джонатан Віттенберг, міністр-генерал Ордена францисканців Массімо Фузареллі, представники мусульманських, індуїстських, буддистських громад з різних країн. Візит організований міжнародною коаліцією Religions for Peace.

У коментарі для The Church Times Роуен Вільямс сказав: «мета досить скромна: ми просто хочемо проявити свою солідарність жертвам цієї жахливої війни і подякувати за мужність, проявлену українським народом. Ми сподіваємося, що у нас вийде хоча б дати їм знати, що вони не забуті".

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Він також зазначив, що члени делегації розраховують познайомитися з тими умовами, в яких утримують біженців, і зрозуміти, як самі люди бачать нинішню ситуацію.

"Ми маємо намір зустрітися з місцевими релігійними лідерами, які візьмуть участь у запланованому заході. Але ми не хочемо, щоб нас сприймали як десант, що несе свої власні ідеї і порядок на шкоду існуючому досвіду», – сказав колишній архієпископ Кентерберійський.

Делегація прибуде до Чернівців сьогодні, 12 квітня. У місті перебувають мінімум 70 000 біженців з інших частин України.

Роуен Вільямс підкреслив, що релігійні лідери не будуть офіційними гостями українського уряду. "Ми подорожуємо в особистій якості, хоча я їду з відома архієпископа Кентерберійського і неофіційно представляю його", - сказав Роуен Вільямс. 

"Місія дружби і солідарності" стане першим візитом релігійних лідерів в охоплену війною Україну.

Джерело: bbc.com

Християнський світ
Останні новини
Останні новини