В Австралії йде перша судова справа щодо «руйнівного впливу» трансгендерних препаратів на дітей
Європа та світ
13.12.2022
Австралійський суд розглянув претензії проти призначення блокаторів статевого дозрівання. Рішення суду може вплинути на подальшу політику країни та на міжнародну спільноту.

Федеральний окружний і сімейний суд Австралії розглянув першу в країні перевірку медичних доказів проти блокаторів статевого дозрівання у справі батьків, які не зійшлись в думках щодо того, чи повинні вони дозволяти своїй дитині перед пубертатним періодом приймати блокатори статевого дозрівання.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Після слухання анонімні батьки погодилися заборонити своїй дитині приймати блокатори статевого дозрівання або статеві гормони до досягнення ними принаймні 16 років. На сьогодні, згідно з австралійським законодавством, дітям віком до 18 років можна призначати такі ліки за згодою обох батьків, лікаря та дитини.

Адвокат Білл Кордос, який представляв інтереси батьків, які не хотіли, щоб їхня дитина приймала експериментальні ліки, сказав: «Експерти прагнули показати, що наслідки після прийому блокаторів статевого дозрівання є небезпечними і їх неможливо виправити, хоча вони використовуються деякими лікарями.

«Лікарі знають, що вони можуть мати руйнівний вплив на щільність кісткової тканини дітей, яка має розвиватись при нормальному статевому дозріванні. І ми не знаємо, як впливає на мозок зупинка нормального процесу розвитку на стільки років».

Він підкреслив, що багато дітей із діагнозом гендерної дисфорії мають численні проблеми з психічним здоров’ям, які потребують вирішення. Коли практика гендерних клінік буде повністю перевірена, це стане «найбільшим медичним скандалом Австралії за останні 50 років».

Джерело: christian.org.uk

Європа та світ
Останні новини
Останні новини