Що змусило спікера Конгресу США Майка Джонсона передумати щодо України?
Європа та світ
20.04.2024
Майк Джонсон місяцями гальмував українську допомогу, щоразу озвучуючи різні виправдання. Але на днях він вийшов з дуже чітким посланням, де засудив росію та висловив свою підтримку України. Що змусило його передумати?

На фото ліворуч - Сергій Гайдаржи, Спікер Конгресу США Майк Джонсон, Павло Унгурян.

 

Здається, у мене можливо є пояснення, зазначив у Фейсбук очільник Українсько-Американського дому Роман Шеремета.

"Минулого тижня я писав, що одна з причин, чому США більше готові допомагати Ізраїлю, ніж Україна, це те, що Ізраїль має дуже сильне і системне лобіювання в США. Наприклад, існують міцні релігійні зв'язки, особливо з протестантською громадою.

Україні потрібно будувати таке ж сильне лобі, систематично працювати з конгресменами, організаціями, церквами та громадами. Кілька днів тому велика група українських представників приїхала до Вашингтона, округ Колумбія з цією місією.

Одна з таких зустрічей відбулася між Майком Джонсоном з Сергієм Гайдаржі, чиї дружина та 4-місячний син загинули від росіян під час атаки на Одесу 2 березня.  Важливо, що сім'я Гайдаржі були євангельськими християнами, як і Майк Джонсон.

Такі особисті зустрічі можуть мати глибокий вплив на людину, і я вважаю, що це вплинуло на Майка Джонсона. "

Цю адвокаційну поїздку до США та зустрічі з можновладцями  організував координатор Українського Тижня у США Павло Унгурян. 

Нагадаємо, що відбулося згодом.

Днями ЗМІ облетіли кардинальні заяви Джонсона

Спікер палати представників США Майк Джонсон вважає критично важливим надання «летальної допомоги» Україні саме зараз.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив журналістам у Конгресі США, відповідаючи на запитання, чи готовий він ризикувати втратою посади через рішення про фінансування України.

«Якби я діяв, боячись заяв про моє звільнення, то ніколи б не зміг виконувати свою роботу… - сказав він. - Зараз критичний момент, критичний час на світовій арені. Я міг би ухвалити якесь егоїстичне рішення, зробити щось інше, але я роблю те, що вважаю правильним».

За словами Джонсона, він довіряє доповідям розвідки про те, що (лідер Китаю) «Сі, Володимир Путін та Іран справді є віссю зла».

 

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини