У Шотландії кількість абортів досягла рекордного рівня
Європа та світ
05.06.2024
Таке зростання числа абортів вважають наслідком запровадження дозволу на переривання вагітності вдома під час пандемії

Кількість абортів у Шотландії минулого року досягла рекордно високого рівня, що спричинило заклики до термінового відновлення особистих консультацій перед кожним абортом, повідомляє Christian Today.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Нові статистичні дані, оприлюднені Public Health Scotland, показали, що у 2023 році було здійснено 18 207 абортів, що на 9,63% більше, ніж у попередньому році (16 607).

Цифри також виявили, що у 2022 році на 29,2% збільшилася кількість абортів серед дівчат віком 15 років та молодше, і ще на 35% побільшало абортів на пізніх термінах вагітності – 21 тиждень і пізніше. Більше третини абортів (39,92%) минулого року були повторними.

На 4% зросла кількість абортів у дітей з інвалідністю – з 274 у 2022 році до 285 у 2023 році. З них 49 немовлят мали синдром Дауна.

Right to Life UK пояснює такий «ріст» запровадженням домашніх абортів під час пандемії, коли до закону були внесені зміни, що дозволяють приймати обидві таблетки для переривання вагітності вдома після електронної консультації.

Прес-секретарка організації Right To Life UK Кетрін Робінсон заявила, що самостійні аборти наражають на ризик здоров'я жінок.

«Це велика трагедія, що торік у Шотландії внаслідок абортів загинуло 18 207 людей. Це найвищий показник за всю історію, - сказала вона. - Кожен із цих абортів свідчить про неспроможність нашого суспільства захистити життя немовлят в утробі матері та нездатність надати повну підтримку жінкам із незапланованою вагітністю».

Представниця організації зазначила, що відновлення особистих відвідувань захистить жінок і зможе запобігти трагедій, подібних до випадку з Карлою Фостер, яка перервала свою вагітність між 32 і 34 тижнями після того, як отримала таблетки для домашнього аборту, що значно перевищує встановлений законом ліміт у 10 тижнів.

«Опитування продемонструвало, що 71% жінок підтримують відновлення особистих зустрічей і лише 9% виступають за статус-кво, - сказала Робінсон. - Ми закликаємо уряд Шотландії терміново поновити особисті консультації для домашніх абортів».

Джерело: Christian Today

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світСуспільство Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини