Сенат Франції відхилив статтю, яка дозволяє штучне запліднення для гомосексуальних жіночих пар
Європа та світ
10.02.2021
Також з законопроекту прибрали тексти про можливість створення трансгенних ембріонів, штучних гамет і ембріонів-химер

Після бурхливих дводенних дебатів Сенат Франції в ніч на 4 лютого відхилив поправку до закону про біоетику, яка дозволяє штучне запліднення для жіночих пар. У верхній палаті парламенту в порівнянні з минулим роком позиції змінилися.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Заборона використовувати технології дітонародження з медичною допомогою для самотніх жінок або гомосексуальних пар — несподіваний результат довгої полеміки. Результати голосування наводить газета Le Monde: 132 сенатора проголосували проти, 48 — за, 152 утрималися, пише rodyna.org.ua.

Разом з тим, експерти відзначають, що нижня палата парламенту Франції (Assemblée nationale) може вирішити інакше. Дебати триватимуть навесні.

Крім резонансної статті про PMA, Сенат виключив ще кілька положень законопроекту про біоетику, які відкривають шлях до трансгуманізму. Зокрема, відхилені статті про можливість для жінок зберігати в банку свої яйцеклітини, тобто відкладати вагітність до 35-40 років і більше, займаючись в молодості кар’єрою.

Також з законопроекту прибрали тексти про можливість створення трансгенних ембріонів, штучних гамет (наприклад, з клітин шкіри) і ембріонів-химер (тварина-людина). Поки виключено дозвіл переривання вагітності на пізніх термінах з соціальних і психологічних причин.

Читайте також: Народила доньку в комі й з COVID-19: перша зустріч матері й дитини через 3 місяці

Також зберігаються перешкоди для використання сурогатного материнства (GPA), забороненого у Франції. Обходячи цей закон, деякі пари користуються послугами GPA за кордоном. Тепер потрібно пройти процедуру усиновлення: видане за кордоном свідоцтво про народження дитини не буде автоматично прийнято у Франції.

За даними La Croix, в 2014 році за допомогою PMA здійснено 25208 пологів традиційних пар (3 відсотки від усіх пологів). А також сотні французів щорічно вдаються до послуг сурогатної матері (GPA) за кордоном.

У минулі вихідні в багатьох містах Франції пройшли маніфестації проти штучного запліднення для одностатевих пар.

Католицька Церква Франції напередодні обговорення в Сенаті поправок до закону про біоетику закликала християн до посилених молитов, відзначаючи, що «законопроект створює серйозні ризики для нашого суспільства, порушуючи порядок людського походження».

У коментарях до матеріалів на цю тему на сторінках християнських видань у соцмережах французи занепокоєні новими положеннями закону про біоетику. «Поки ми не відстоїмо справжні сімейні цінності разом з татом, мамою та їхніми дітьми, і з нашими християнськими цінностями, все піде не так», — пишуть користувачі соцмереж.

«Ці закони мерзенні в очах Бога. Як християни, ми не можемо і не повинні приймати їх», — йдеться в іншому типовому коментарі.

Християнське радіо Radio Notre Dame присвятило чимало передач нюансам поправок до закону про біоетику.

У передачах брали участь законодавці, медики, філософи, священики та інші представники різних верств суспільства. Як буде виглядати світ, який нам обіцяє цю всемогутність техніки з етичної точки зору, міркував у програмі Домінік Фольшейд, професор моральної і політичної філософії університету Paris-Est.

Джерело: rodyna.org.ua

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини