Сьогодні відійшов у вічність Головуючий у ВРЦіРО Василь Райчинець
04.07.2020
Сьогодні Господь покликав до вічності Василя Федоровича Райчинця, старшого єпископа УЄЦ, Головуючого у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних Організацій.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в с. Поляна, Свалявського району, Закарпатської області, в багатодітній сім’ї проповідника. У 1969 році вступив у завіт з Богом через святе водне хрещення. З 1970 по 1971 роки проходив службу в рядах Радянській Армії. В 1974 році був обраний церквою ХЄВ с. Поляна на дияконське служіння. У 1983 році здобув богословську освіту, закінчивши московську Семінарію (ВСЄХБ), паралельно здобувши музичну освіту. У 1987 році Василь Федорович був обраний церквою ХЄВ с. Поляна на пасторське служіння, а в 1990 році став заступником старшого Пресвітера Союзу.

У 1991-1992 роках Союзом ВЦХЄВ було прийнято рішення про заснування Вищої Духовної Школи для освіти служителів, першим ректором якої на той час став В.Ф. Райчинець.

У 1994 році Василь Федорович був обраний старшим пресвітером Закарпатського Об’єднання церков при Союзі ВЦХЄВ.

В 1995 році на черговому З’їзді Союзу ВЦХЄВ Василя Федоровича Райчинця було обрано Старшим Єпископом Союзу.

А сьогодні вранці, 4 липня, 2020 року в Ужгородській лікарні помер Василь Федорович Райчинець.

Всеукраїнський Собор висловлює глибоке співчуття рідним та близьким.

Василь Федорович завжди був і буде  взірцем посвяти Богу, прикладом  у багаторічному пастирському служінні, завдяки якому він виховав не одне покоління служителів.

Молимось, щоб Господь потішив родину і був підтримкою для них!

ВРЦіРО зазначає, що листи співчуття можна відправляти за наступними адресами: Українська Євангельська Церква, вул. Квітки Цісик 57, Київ, 04075, Україна. Або на електронну пошту: secretariat.uec@gmail.com

 За матеріалами: ВРЦіРО та Слово про Слово

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини