Сьогодні вночі Чернівцям загрожує затоплення! Від паводку вода в місті може піднятися на 6,5 метрів
23.06.2020
Вода в межах міста може піднятися до 6,5 метрів, нижче за течією — до 10 метрів

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Пік паводку на річці Прут очікується сьогодні вночі. Вода може піднятися до 6,5 метрів у межах міста Чернівці (зараз близько 4 метри) і до 10 метрів нижче за течією, йдеться на ukr.lb.ua.

Про це повідомив голова Чернівецької області Сергій Осачук у зверненні до жителів регіону.

"Починаючи з післяобіднього часу, весь вечір і ніч йтиме сильний дощ, за даними нашого Гідрометцентру. Сильні опади призведуть до стрімкого підвищення рівня води в річці Прут у межах міста Чернівці. Прогнозоване підняття до 6,5 метрів, а то й вище", попередив він.

Губернатор попросив жителів Чернівців, які живуть біля Прута, бути готовими до евакуації.

Читайте також: Верховна Рада, до кінця 2020 року, хоче винести на голосування ВСІ небезпечні для церков закони

У місті Чернівці в зону можливого підтоплення можуть потрапити Садгірський район міста, мікрорайон Ленківці, ринок "Добробут", Калинівський ринок.

Загроза підтоплення стосується також тих, хто живе нижче за течією Пруту в Новоселицькому районі. Там рівень води може піднятися навіть до 10 метрів.

"Максимальне підняття води буде відбуватися з дев'ятої години вечора до третьої години ранку. Паводок затримається мінімум на добу, спад води почнеться тільки з 25 червня", сказав Осачук.

За його словами, малі притоки Пруту виходитимуть з берегів.

На сайті ДСНС ідеться, що до кінця доби 23 червня в Івано-Франківській і Чернівецькій областях очікуються надзвичайно сильні дощі. Рівень небезпеки червоний, тобто найвищий.

Закликаємо молитися, щоби Бог захистив місто від паводку, а також зберіг життя людей!

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ukr.lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Останні новини
Останні новини