Спільна просімейна кампанія католиків та протестанті скоротила кількість розлучень на 20%
Все для сімей
07.05.2021
Протягом трьох років організація COFI працювала з 50 протестанськими та католицькими церквами і 40 некомерційними організаціями в Джексонвілі (штат Флорида, США). Результати були вражаючими

У 2017 році в Джексонвіллі, штат Флорида, відбулося дещо безпрецедентне. Баптистська асоціація Джексонвіллю та місцева католицька єпархія об’єднали свої зусилля, щоб стати спонсорами масштабної програми дошлюбного просвітництва та зміцнення сімей в окрузі Дюваль.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Протягом трьохрічного періоду організація під назою «Ініціативна Культура свободи» (COFI) працювала з 50 протестантськими та католицькими церквами, та більш, ніж 40 місцевими некомерційними організаціями, щоб через спільну кампанію охопити жителів Джексонвілля.

Томмі та Сандра Девіс — одна з тих пар,  шлюб яких вдалося порятувати в результаті цієї кампанії. Томмі зізнається, що він був «на 99 відсотків поза шлюбом», коли консультант Live the Life, головного некомерційного партнера COFI переконав його та його дружину взяти участь у заходах з налагодження шлюбних відносин.

«Ті вихідні на Hope Weekend не просто врятували нас як подружжя, — говорить Сандра. — Це докорінно змінило життя кожного з нас».

За кілька років, коли кампанія набула найбільшого поширення, рівень розлучень  в окрузі Дюваль впав більш, ніж на 20 відсотків, що на порядок більше, ніж в цілому у Сполучених Штатах. Загалом в кампанії взяли участь близько 50000 осіб.

Читайте також: Молодята та їх батьки. Як не загубити сім’ю?

Дослідники не можуть остаточно дійти висновку, що саме ця кампания призвела до зниження кількості розлучень у Джексонвіллі, проте були вкрай вражені, що підвищення  міцності сімей у Джексонвіллі за роки активної роботи «Ініціативної Культури свободи» було на порядок вищим, ніж збільшення стабільності сімей, що спостерігалося в переважній більшості інших округів Сполучених Штатів.

Одним з головних факторів успіху кампанії в Джексонвіллі було використання реклами, яка включала в себе рекламні білборди, світські та релігійні радіопередачі, та спеціальний веб-сайт кампанії.
«Ми намагалися донести до людей ідею про те, що важливо інвестувати у свій шлюб на кожному етапі відносин, — пояснює Денніс Стойка, голова Live the Life. — Ми постійно наголошували парам, що ніколи не буває занадто рано чи занадто пізно брати участь у програмах з покращення шлюбу».

Денніс Стойка також зазначив, що кампанія надала унікальні можливості для підтримки здоров’я шлюбів: передавати парам чудове бачення того, яким шлюб може і повинен бути; підтримувати пари через додаткові програми; навчати здоровим подружнім навичкам і спонукати то їх імплементації в буденне життя. Так, були організовані  нічні подружні побачення та вихідні для батьків.

Тисячі життів та сімей в Джексонвіллі продовжують трансформовуватися завдяки постійним зусиллям помісних церков та благодійних організацій. Їх досвід — гарний приклад сили єдності та плідної співпраці задля порятунку Божої інституції — родини!

За матеріалами Christianity Today

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Все для сімейХристиянський світ