Суд у США заблокував безкоштовну гормональну терапію і «зміну статі»
Європа та світ
04.07.2024
Суд США заблокував застосування правила «проти дискримінації за ознакою гендерної ідентичності в охороні здоров’я». Воно змушує медичні програми в США оплачувати гормональну терапію та операції транссексуалам з так званої «зміни статі»

Ця норма була затверджена в травні Міністерством охорони здоров’я та соціальних служб США, яке підпорядковується адміністрації президента Байдена. Але поти цього правила відразу був поданий позов до суду, який підписали 15 штатів під проводом республіканців.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Штати, які виступають проти нової норми, у своєму позові заявили, що правило вимагатиме від їхніх програм медичного страхування Medicaid оплачувати «лікування» транссексуалам. Під лікуванням мається на увазі гормональна терапія та операції по зміні статі, у тому числі для неповнолітніх. Ці програми охоплюють жителів із низьким рівнем доходу. Але багато республіканських штатів прийняли закони, які забороняють таке фінансоване медичних процедур для неповнолітніх. Про це пише vsirazom.uа з посиланням на Reuters.

Старший окружний суддя США Луїс Гірола в Галфпорті, штат Міссісіпі, написав у своєму наказі, що адміністрація перевищила свої повноваження, тлумачачи «стать» у федеральному законі як гендерну ідентичність.

«Сьогодні федеральний суд відмовив спробі адміністрації Байдена незаконно змусити кожного медичного працівника в Америці прийняти найбільш екстремальний варіант гендерної ідеології», — заявив генеральний прокурор штату Теннессі Джонатан Скрметті, який очолював позов разом із генеральним прокурором Міссісіпі Лінн Фітч.

Джерело: vsirazom.uа

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗаконодавствоСуспільство
Останні новини
Останні новини