Європарламент назвав сурогатне материнство формою торгівлі людьми
Європа та світ
25.04.2024
Депутати Європарламенту визначили примусовий шлюб, незаконне усиновлення та сурогатне материнство як форми експлуатації

Європейський парламент 563 голосами «за», 7 «проти» та 17 «утрималися» ратифікував свою позицію щодо сурогатного материнства, яке тепер офіційно вважається експлуатацією та частиною торгівлі людьми, повідомляє Evangelical Focus.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Таким чином, парламент ратифікував постанову проти сурогатного материнства, ухвалену Європейським парламентом у жовтні 2023 року, яка включила цей «новий злочин» до директиви Європейського Союзу щодо боротьби з торгівлею людьми.

Парламент також підтримує угоду, представлену на початку цього року Європейською радою, яка запропонувала визнати не лише сурогатне материнство, а й примусовий шлюб та незаконне усиновлення як види експлуатації, що також підпадають під визначення торгівлі людьми.

Торгівля людьми «є злочинним діянням, яке має високі людські жертви», - заявив Пол Ван Тігхельт, міністр юстиції Бельгії (країни, яка по черзі головує у Раді Європейського Союзу).

«Це вкрай необхідне оновлення директиви допоможе державам-членам краще боротися з цим жахливим злочином у всіх його формах», - додав він.

В основі цього явища, за словами Олівії Морель, жертви сурогатного материнства, лежить не любов чи прихильність, а просто матеріальні речі. «Я ніколи не бачила, щоб багата жінка була вагітна від бідної жінки Сурогатне материнство – це вагітність за гроші», - додає вона. За її словами, світовий оборот цього бізнесу становить 14 мільярдів доларів, передає CNE.

Резолюція передбачає покарання до 5 років за такі дії та до 10 років, якщо це вважається злочином за обтяжуючих обставин.

Згідно з документом, ухваленим Європарламентом, для того, щоб сурогатне материнство було визнане злочином, воно має відбутися внаслідок примусу чи обману жінки-жертви до виконання функцій сурогатної матері.

Іспанський співдоповідач Комітету з прав жінок та ґендерної рівності Еухенія Родрігес Палоп (від групи «Ліві») визнала, що «нам усім довелося піти на компроміс» щодо визначення тексту, і «сьогодні ми трохи ближче до того, щоб покласти край цьому варварству».

Коментуючи практику проституції, вона сказала: «Зверніть увагу на публічні будинки, що не відповідають закону, такі місця є всюди. Не забувайте, згідно з цією директивою, якщо покупці вимагають сексуальних послуг від людей, знаючи, що вони є жертвами, вони вчиняють злочин».

За даними Єврокомісії, сексуальна та трудова експлуатація є основними об'єктами торгівлі людьми, хоча у 2020 році примусові шлюби та незаконне усиновлення становили 11% усіх жертв у ЄС.

Окрім тюремного ув’язнення, нове законодавство передбачає посилення санкцій проти юридичних осіб, які можуть бути позбавлені доступу до державного фінансування.

Угода означає, що держави-члени також повинні визнати використання послуг жертвами торгівлі людьми кримінальним злочином.

Джерело: Evangelical Focus, CNE

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світСуспільство
Останні новини
Останні новини