Сенат штату Теннессі вводить жорсткі обмеження на аборти. Ліберальні організації оскаржують рішення сенату в суді
25.06.2020
Законопроект про широкомасштабне обмеження абортів був прийнятий Сенатом штату Теннессі минулого тижня. Найбільша американська проабортивна організація «Плановане батьківство» до кінця не вірила, що закон знайде підтримку сенату

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відповідно до закону, забороняється вбивати плід після того, як в нього з'явилося серцебиття, тобто після 6 тижня вагітності. Крім цього, аборт забороняється у випадку, якщо жінка робить його через стать дитини, расу або через наявність синдрому Дауна в дитини. Заборона на аборти також стосується осіб, що не досягли повноліття, без спеціальної згоди суду, йдеться на tennessean.com.

Нове законодавство також торкнулось клінік, що роблять аборти. Їх зобов’язали розмістити у приймальнях та в медичних кабінетах інформаційні стенди про те, що процедуру медичного аборту можна перервати без шкоди для плоду. За невиконання цього наказу медичні заклади будуть каратися штрафом в 10000 доларів США.

Читайте також: Скандал із сексуальною освітою у Британії. Дітям дали завдання описати різницю між видами порнографії

Також закон вводить спеціальні обов'язкові інструкції для лікарів, що роблять аборти:

- Визначте та повідомте матері про вік плоду;

- Дайте жінці почути серцебиття плоду та поясніть про розташування ненародженої дитини всередині матері;

- Покажіть матері УЗД-зображення дитини;

- Розкажіть про розмір плоду дитини, про його зовнішні частини тіла та внутрішні органи.

«Плановане батьківство» та «Американський союз громадянських свобод» вже подали позов до окружного суду США в Нешвілі. Вони просять скасувати законопроект або хоча б тимчасово припинити його дію. Це дало б їм час оскаржити цей закон у вищих судових інституціях країни.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами: tennessean.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!