Трамп запускає проект «Турбошвидкість», щоб розповсюдити вакцину проти коронавірусу до кінця року
19.05.2020
Президент Трамп 15 травня оприлюднив свої наміри розповсюдити вакцину проти коронавірусу серед американського населення до кінця року в рамках «безпрецедентного» партнерства між федеральним урядом, приватним сектором та військовими

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Так звана «Операція турбошвидкість» має на меті залучити федеральний уряд до виготовлення сотень мільйонів варіацій вакцини до їх затвердження, щоб заощадити час. Американські військові допоможуть розповсюдити вакцину серед населення.

«Це ризиковано, це дорого, але ми заощадимо велику кількість часу», заявив Трамп на спільній прес-конференції з директором Національного інституту охорони здоров'я США та комісаром Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів.

Президент США підкреслив: «Це позбавить від зайвих затримок і дасть нам змогу почати надавати американцям перевірену вакцину в той день, коли наші вчені скажуть: «Ми готові. Ми її отримали». З неперевершеною швидкістю, вражаючим масштабом і непохитним духом американського народу наша нація стане ще сильнішою і могутнішою, ніж будь-коли».

Розробка першого різновиду вакцини в NIH почалася 11 січня, заявив Трамп. Білий дім надає близько 10 мільярдів доларів на підтримку операції «Турбошвидкість».

Читайте також МОЗ готує українців до масової вакцинації проти грипу — як це допоможе в разі другої хвилі COVID-19

«Це великий науковий, промисловий та матеріально-технічний проект на відміну від усього, що бачила наша країна за часів Манхеттенського проекту, сказав Трамп, посилаючись на загальнонаціональні зусилля у 40-х роках у створення першої у світі атомної бомби. Ніхто не бачив нічого подібного, що ми робимо зараз у нашій країні, з часів Другої світової війни».

Головний вчений операції Монцеф Слауї, імунолог, який раніше керував відділом вакцин «GlaxoSmithKline», висловив оптимізм. «Я нещодавно бачив дані раннього клінічного випробування вакцини проти коронавірусу, сказав Слауї. І ці дані дали мені ще більше впевненості, що нам вдасться виготовити кілька сотень мільйонів доз вакцини до кінця 2020 року».

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: christianheadlines.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини