Каліфорнійське місто Сакраменто у США оголосило себе притулком для трансгендерних людей
Європа та світ
28.03.2024
Місто Сакраменто прийняло резолюцію, яка гарантує, що трансгендерні люди залишаться захищеними у випадку, якщо існуючі гарантії штату Каліфорнія будуть скасовані

Міська рада Сакраменто 26 березня одноголосно проголосувала за резолюцію, яка оголошує столицю Каліфорнії притулком для трансгендерних людей. Про це пише УНН з посиланням на The Hill.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Резолюція, яка вже набула чинності, гарантує, що ресурси міста не будуть використовуватися для виконання законів, прийнятих в інших штатах, які обмежують доступ до гендерно-підтверджуючої медичної допомоги для трансгендерних неповнолітніх чи дорослих.

Члени міської ради заявили, що резолюція необхідна для того, щоб гарантувати, що трансгендерні люди залишаться захищеними у випадку, якщо існуючі гарантії штату будуть скасовані.

"Каліфорнія була лідером у захисті прав трансгендерних людей на доступ до медичної допомоги, але багато штатів по всій країні рухаються в протилежному напрямку. При підготовці майбутнього законодавства, яке може криміналізувати тих, хто надає або шукає гендерно-підтверджуючу допомогу, і враховуючи заявлені Радою цінності рівності та інклюзії, важливо, щоб місто Сакраменто було активним у підтвердженні нашої прихильності до прав трансгендерів і рівного захисту трансгендерних людей, оголосивши себе містом-притулком і місцем безпеки для трансгендерних людей" - йдеться в резолюції.

Подібні резолюції про притулки, які не є юридично обов'язковими, приймаються все більшою кількістю міст, часто всупереч пропозиціям законодавців-республіканців, які загрожують доступу до гендерно-підтверджуючих медичних послуг.

Включаючи Каліфорнію, 14 штатів і Вашингтон прийняли "захисні" закони, що захищають доступ до гендерно-підтверджуючих медичних послуг для трансгендерних молодих людей.

Двадцять чотири штати США з 2021 року, навпаки, прийняли закони, що обмежують доступ трансгендерної молоді до лікування - в тому числі до блокаторів статевого дозрівання, гормонів і хірургічних операцій. Закони, прийняті в таких штатах, як Флорида і Міссурі, також обмежують доступ до медичної допомоги для деяких дорослих трансгендерів.

Джерело: УНН

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світСуспільство Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини