Україна готується повертати своїх громадян з Туреччини, якщо пожежі посиляться
Загрози та виклики
30.07.2021
Міністерство закордонних справ України розробляє сценарії повернення людей на випадок погіршення ситуації в Туреччині через масштабні лісові пожежі

Пожежі вирують у південній турецькій провінції Анталія, у районах Аксекі та Манавгат, з 28 липня. Вогонь швидко поширився через спеку та сильний вітер.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Місцеве видання Hurriyet Daily News повідомляє про чотирьох загиблих. Українців серед постраждалих немає, пише bbc.com.

"Як тільки почалися пожежі у Туреччині, доручив дипломатам 24/7 моніторити потреби громадян і загрози безпеці. Нині даних про постраждалих українців немає", - написав глава МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

Водночас Україна проробляє сценарії повернення.

Консульство України в Анталії перебуває на зв'язку з туроператорами регіону. Поки що масових звернень від українців чи повідомлень про загрозу їхньому життю чи здоров'ю немає, повідомили в пресслужбі МЗС.

Турецька влада взяла під контроль пожежі поблизу готелів у провінції Анталія. У четвер вогонь спалахнув неподалік курортних міст Мармарис та Бодрум.

Читайте також: По всьому узбережжю є загроза цунамi: у Тихому океані зафіксували найпотужнiший землетрус у роцi

Україна допоможе Туреччині у боротьбі з масштабними пожежами, зокрема відправить туди пожежний літак, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Впритул до готелів

Українські туристи, які відпочивають в Туреччині, напередодні повідомляли, що пожежі наблизилися впритул до популярних курортів у провінції Анталія.

"Вогонь перекинувся, палає дорога на Мармарис", - написала у Facebook Алеся Павлинська, яка відпочиває у регіоні Ічмелер (передмістя Мармариса).

"Ще вчора бачили лише стовпи диму в лісі, а вже сьогодні зранку ми прокинулися, вийшли на вулицю, вже стоїть запах гару, а стовп диму разів у десять більший, а з неба потихеньку падає попіл", - розповіла 29 липня ВВС News Україна Аліна Федяй-Зирянська, яка нині відпочиває у Сіде.

Вона каже, що від попелу люди захищаються медичними масками.

За перші шість місяців 2021 року Туреччину відвідали майже 775 тис. українців.

Джерело: bbc.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини