Уряд Туреччини розробляє альтернативу Стамбульській конвенції без гендеру та сексуальної орієнтації
17.08.2020
Турецький уряд працює над альтернативою Стамбульської конвенції —документа Ради Європи для боротьби з насильством по відношенню до жінок. Не влаштовують Туреччину гендерне питання, питання сексуальної орієнтації та інші сумнівні терміни та неоднозначні поняття, що грають на руку ЛГБТ

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ще декілька місяців тому влада Туреччини заявляла про вихід з цього скандального документу. Тоді влада заявила, що підписання Стамбульської конвенції було помилковим. Ідея розробити альтернативу документу Ради Європи виникла після протестів, що виникли після резонансної заяви уряду про денонсацію конвенції.

Міністерство юстиції, Міністерство у справах сім'ї та соціальної політики та експерти з права працюють над альтернативним законом по запобіганню насильства над жінками. Документ Ради Європи візьмуть за основу, але внесуть до нього зміни. Ці зміни в основному торкнуться тих положень конвенції, які вносять в законодавство країни такі фундаментальні поняття, як гендер та сексуальна орієнтація.

Читайте також: Віце-Президентом США стане палка прихильниця одностатевих шлюбів та ЛГБТ, якщо переможе Байден

«Ми продовжимо боротьбу з нульовою толерантністю до насильства над жінками», повідомляють автори змін, додаючи, що вони дадуть свої пояснення, чому вони не згодні з окремими положеннями Стамбульської Конвенції.

Робота над змінами до документу почалася після того, як президент Реджеп Ердоган на минулому тижні заявив, що Туреччина має розробити власні документи з питань, що стосуються жінок та сімей. Законодавці будуть працювати над двома "дорожніми картами, в яких визначається курс виходу зі Стамбульської конвенції".

Очікується, що остаточне рішення про долю Стамбульської конвенції в Туреччині буде прийнято 18 серпня під час засідання Центральної виконавчої ради Партії справедливості та розвитку.

Джерело: hurriyetdailynews.com

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини