У Бейруті внаслідок двох вибухів загинуло більш ніж 70 осіб, понад 3 600 поранених
05.08.2020
Вибух за силою був еквівалентний землетрусу магнітудою 4,5 бала. За даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, 73 особи загинули і понад 3600 постраждали

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише LB.

Сотні поранених доставлені в лікарні, але ще більше поранених залишилися замкнені в своїх будинках, заявив голова ліванського Червоного хреста.

Після двох потужних вибухів на місці події почалася сильна пожежа. Зараз там працюють пожежники і медики, зокрема з ліванського Червоного Хреста. У всіх лікарнях Бейрута поширене оповіщення бути готовими до надходження великої кількості постраждалих. Наплив постраждалих настільки великий, що медики не справляються.

Повідомляють, що в лікарні помер генсек ліванської партії Аль-Катаїб, який постраждав внаслідок вибуху. Серед постраждалих - дружина і дочка прем'єр-міністра країни Хасана Діабі.

Ліван просить ВООЗ і Катар допомогти надати медичну допомогу постраждалим.

За словами губернатора, постраждала половина міста, пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту.

Президент Лівану розпорядився, щоб армія патрулювала постраждалі райони, і скликав вищу раду оборони.

Йорданські сейсмологи заявляють, що вибух за силою був еквівалентний землетрусу магнітудою 4,5 бала. Вибух відчули навіть жителі Кіпру. Губернатор Бейрута порівняв вибух з бомбардуванням Хіросіми і Нагасакі.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб оголосив середу днем жалоби.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, керівник Головного управління загальної безпеки Лівану Аббас Ібрагім повідомив, що в порту Бейрута вибухнула не піротехніка, а конфіскована вибухівка.

За словами Аббаса Ібрагіма, конфісковані вибухонебезпечні речовини звозили на склад в порту Бейрута протягом багатьох років.

Інших подробиць у повідомленні немає. 

Закликаємо молитися за жителів міста Бейрут, за тих, хто втратив своїх рідних і близьких, щоб Гоподь підтримав їх. Молимось про поранених, за їх зцілення та одужання, також молимось про відновлення міста. 

За матеріалами: LB та Цензор.НЕТ

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3211930

 

Останні новини
Останні новини