Після навернення у бідної родини з 9 дітьми згорів будинок. Не маючи коштів, українські місіонери змогли за місяць відбудувати будинок
Добрі справи
30.06.2020
Неймовірне свідчення любові до ближнього пережила бідна родина у Камбоджі. В непростий час для всього світу, християни-місіонери продовжують активно служити та розповідають про Христа не лише проповідями, а й сильними справами. Зокрема, в Камбоджі місіонери відбудувати будинок сім'ї з 9 дітьми після пожежі та активно допомагають родинам цієї країни.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Два місяці тому у сім'ї новонавернених християн в буддиському селі Паль Чрум сталося горе - згорів будинок дотла. Повністю. Так як був дерев'яний, то не залишилося нічого, крім листів тонкого металу, що служили дахом і бетонних сходів. 

“Коли я приїхав туди, поглянути на це, я був вражений ступенем відчаю цих людей. Їх горе було написано на їхніх обличчях. Діти копирсалися в попелищі, сподіваючись відшукати ще придатні речі: якусь ложку або не до кінця згорілу шкільну книгу. Я бачив очі, повні сліз і безнадії. "За що ???", - крутилося німе запитання. "Чому Господь Ісус, в Якого ми тільки увірували, допустив в нашу сім'ю таке випробування? Як же так ?"

"Як і чим ми можемо допомогти вам?" - було напевно швидше риторичне питання. Продукти харчування, речі першої необхідності і хоч якийсь одяг - це те, що ми змогли привезти з пастором Чуном цієї сім'ї.”, - розповідає місіонер з України Євген Євва. 

Він написав допис про допомогу у Фейсбуці і люди одразу відгукнулися. Брати і сестри з усього світу почали жертвувати, допомагаючи цій родині. Європа і Австралія, США і Україна, Канада і Білорусь, Росія і Нова Зеландія та багато інших християн з різних країн були об'єднані для допомоги. Практично кожен день Євген отримував перекази на карту банку.

“І ось зараз будинок побудований. Новий, цегляний, добротний будинок. Куплені меблі, завезена земля у двір і навіть посаджені нові дерева. Це велике свідчення для жителів усього буддистського села. Християни - це жива церква, це люди, які вірять в Живого Бога, Який не мовчить, Який діє, Який вчора і сьогодні, і навіки той же. Слава Йому!”, - додає Євген Євва. 

Євген Євва з родиною - місіонери з України, вони  несуть Євангеліє  жителям  Камбоджі. Бог відкрив для них можливість проповідувати в селах, що знаходяться в джунглях, де взагалі немає церков і немає християн.

“Нехай мої проповіді ще зовсім не великі, 3 – 4 хвилини, нехай брати мене підправляють під час проповіді, нехай місцеві іноді намагаються непомітно посміхатися з мого вимову, але старт покладено і, дасть Бог, у міру продовження вивчення кхмерскої мови, я думаю, моя проповідь теж буде вдосконалюватися,” - каже Євген Євва.

Ще одна радісна подія, яка мала початок цього місяця, у співпраці з місцевими служителями, а також з помісними церквами — початок організації нової церкви в селі Туол Самбо, що знаходиться на околицях Пномпеня.

Місіонери провели перше дитяче служіння, на яке прийшло 20 дітей, а також перше євангелізаційне служіння, на якому були присутні 21 дорослий і 27 дітей. Всі ці люди — буддисти і кілька дітей прийшли з мусульманських сімей. Більшість з них не чули Євангеліє жодного разу.

Цього місяця, завдяки підтримці багатьох братів і сестер, місіонери змогли допомогти 478 родинам продуктовими наборами.

Також Євген Євва  попросив молитовної підтримки:

— за вивчення кхмерської мови

— за подальший розвиток соціального євангелізаційного служіння (є бажання поїхати в найвіддаленіші і найбідніші райони Камбоджі, включаючи села в джунглях, де багато людей жодного разу не чули про Христа)

— за організацію нової церкви в селі Туол Самбо, щоб люди відгукувалися на слова Євангелія.

Якщо ви хочете підтримати сім'ю, у якої згорів будинок чи християн-місіонерів у Камбоджі, пишіть на Facebook-сторінці місіонеру Євгену Євві.

За матеріалами: facebook/evvgen, svitogliad

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Добрі справи