У День Соборності зареєстровано «Всеукраїнський Собор»
Новини Всеукраїнського Собору
22.01.2019
Міністерство юстиції України у День Соборності 22 січня 2019 року зареєструвало громадську спілку «Всеукраїнський Собор». Ініціаторами створення “Всеукраїнського Собору” стали релігійні організації.

Міністерство юстиції України у День Соборності 22 січня 2019 року зареєструвало громадську спілку «Всеукраїнський Собор». 

Ініціаторами створення “Всеукраїнського Собору” стали релігійні організації.

До складу Духовної Ради “Собору” увійшли Головуючий у Раді євангельських протестантських церков України, Старший єпископ Української церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, Голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, Старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець, Голова Духовного управління євангельських християн Української християнської церкви «Нове Покоління» Андрій Тищенко, Єпископ Собору незалежних євангельських церков України Анатолій  Калюжний та інші керівники релігійних організацій. Координатором “Всеукраїнського Собору” обрано Олександра Турчинова.

Про початок об’єднання релігійних та громадських організацій у “Всеукраїнський Собор” для забезпечення християнського шляху розвитку нашої країни, було оголошено під час масштабного святкування Дня подяки у вересні 2018 року на Хрещатику в Києві.

За словами Координатора “Собору” О. Турчинова, надзвичайно символічним є те, що “Всеукраїнський Собор” зареєстровано у 100-ту річницю підписання Акту Злуки між УНР та ЗУНР у соборну Україну .

"Це гарний символічний початок діяльності нашого “Собору”, ціллю якого є також об’єднання. Об’єднання релігійних, громадських організацій та всіх небайдужих громадян навколо ідеї  християнського розвитку України”, - сказав О. Турчинов, додавши, що “тільки на фундаменті вічних християнських цінностей можна побудувати велич і могутність нашої держави”.

Основними завданнями і напрямками діяльності “Собору” є поширення християнських цінностей через культурні, освітні, волонтерські та молодіжні проекти, популяризація здорового способу життя, протидія негативним соціальним явищам тощо. Громадська спілка «Всеукраїнський Собор» не є політичною партією та не є екуменічним об’єднанням”.

Новини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини