У Івано-Франківську відбувся другий Молитовний сніданок
Національні молитовні сніданки
28.05.2021
28 травня 2021 року у Івано-Франківську відбувся другий обласний Молитовний сніданок. На заході були присутні представники духовенства, влади, інтелігенції та бізнесу, депутати обласної та міської ради, підприємці, освітяни та науковці, громадські діячі, представники релігійних організацій. Перед початком Молитовного сніданку Прикарпаття у залі грав колектив Гармонія Нобіле. Розпочали захід з духовного гімну «Боже Великий, Єдиний» та молитви від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира Війтишина.

Перед початком Молитовного сніданку Прикарпаття у залі грав колектив Гармонія Нобіле. Розпочали захід з духовного гімну «Боже Великий, Єдиний» та молитви від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира Війтишина.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Майже два роки вони чекали на цю подію і ретельно до неї готувалися. І ось нарешті до Івано-Франківська приїхали гості з Прикарпаття та всієї України. Офіційно – ІІ Молитовний сніданок Прикарпаття урочисто розпочато», – сказала народна депутатка Оксана Савчук.

З привітальним словом виступив міський голова Руслан Марцінків:

«Хочу подякувати всім хто долучився, щоб молитовний сніданок був таким чудовим. І тою площадкою де ми можемо єднатися. Сьогодні нас єднає Бог і Україна, і від нас залежить, яка вона буде. Від кожного з нас», – сказав мер міста.

В роботі Молитовного сніданку взяв участь також координатор Руху молитовних сніданків України, депутат Верховної Ради України VI, VIII скликання Павло Унгурян. Виступаючи він зазначив:

"Надзвичайно приємно, що Франківщина декілька років поспіль є активною у проведенні молитовних сніданків, адже консолідація християнських сил є дуже важливою. Завдяки утворенню християнських міжфракційних об’єднань за духовність, моральність, християнський шлях розвитку у місцевих радах вдається відстоювати духовні та сімейні цінності та впроваджувати багато хороших ініціатив. Саме через таку єдність у спільній справі служіння наша країна має реальний шанс преобразитися у країну добра, любові й справедливості.
Молитовний сніданок дає нам чудову можливість об’єднатись у спільній молитві за нашу державу і наш народ. Молімося за нашу Україну, її територіальну цілісність, молімося за наших військових і перемогу у протистоянні із зовнішнім агресором, молімося за мир і порозуміння на нашій Батьківщині, утвердження віковічних духовних цінностей у суспільному житті, Божий захист від пандемії та усіх інших хвороб."

Серед учасників був присутній народний депутат України з Тернопільщини Іван Чайківський разом з делегацією, щоб перейняти цю традицію у свою область.

«Ми приїхали запозичити цей досвід, який використовується тут на Франківщині. Це дуже добра ідея, бо молитва єднає. Ми сьогодні маємо об’єднувати людей для того, щоб разом відбудовувати нашу країну. Без єднання не буде нічого. Я дуже дякую за запрошення та радий сьогодні бути саме тут», – наголосив нардеп з Тернопільщини.

На сторінці у Facebook Іван Чайківський наголосив:

«Молитва єднає. Вона єднає релігії та країни, вона єднає людей у спільних бажаннях миру та добра, вона єднає кожного нас із Богом. Мав за честь сьогодні долучитися до Молитовного сніданку на Прикарпатті! Тема єдності української нації сьогодні, як ніколи, актуальна! І не тільки через війну на Сході нашої країни!», – написав нардеп.

Також він доповнив:

«Єднатися ми повинні довкола моральних цінностей, довкола прагнення людей жити в заможній та справедливій державі, довкола доброго майбутнього наших дітей! Тож щиро бажаю усім молитися про єдність та єдності в молитві за добру долю України», – підкреслив Іван Чайківський.

Окрім цього, народний депутат України Оксана Савчук розповіла, що багато десятиліть поспіль Національні молитовні сніданки проходять у США, Європарламенті, країнах Європейського Союзу та багатьох інших державах світу. Такі події єднають та примирюють провідних політиків, урядовців, дипломатів, релігійних лідерів, підприємців та науковців, артистів та спортсменів.

Також вона підкреслила, що з 2011 року депутати-християни ініціюють Національні молитовні сніданки в Києві. А з 2016-го вони розпочали практику проведення Молитовних сніданків в Івано-Франківській області.

«Ми хочемо ініціювати впровадження духовних і моральних принципів у роботі та житті», – наголосила Оксана Савчук.

На Молитовному сніданку ще виступив переможець талант-шоу «Голос країни» Сергій Лазановський із відомою піснею у власній інтерпретації. Також на заході взяв участь український струнний ансамбль при Івано-Франківській обласній філармонії «Quattrocorde» під керівництвом Анжели Приходько.

За матеріалами: Слово про Слово

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Національні молитовні сніданки