У КМДА відбувся круглий стіл «Сім’я та діти: київська стратегія-2020»
20.12.2019
Захід, який проходив 19 грудня, був присвячений захисту інтересів інституції сім’ї, дитинства, батьківства, материнства на території Києва.

До участі у заході запрошено органи влади та органи місцевого самоврядування, науковці, журналісти, освітяни, представники громадськості, в тому числі дитячих і молодіжних організацій.

Круглий стіл відкрив та модерував голова Руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук. Він зауважив, що метою заходу є консолідація зусиль представників органів влади і громадськості для захисту цінностей української сім’ї та формування державної сімейної політики. Спікер наголосив, що сімейна тематика має стати наскрізним елементом ключовим фактором діяльності столичної влади.

Участь у круглому столі взяв радник київського міського Голови Ігор Луценко. Він доповів про те, що сім’я має бути на порядку денному на всіх рівнях влади.

«Киів — це зразок для інших міст України. Що сьогодні є в Києві, завтра буде в регіонах. Саме тому величезна кількість київських міських ресурсів має витрачатися на суспільно-корисні речі. Саме сім’я — це те, що об’єднує всіх громадян», — зауважив Ігор Луценко.

Серед спікерів була Олена Гонтаренко — завідувач відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї КМДА. Вона презентувала роботу Служби за поточний рік, а також надала аналітичні данні щодо діяльності в контексті підтримки батьківства та дитинства у місті Київ. Вона наголосила, що розвиток дитини не може розглядатися поза сім’єю.

Сергій Цвєтков, виконавчий директор «Міжнародного центру батьківства», наголосив про важливість батька в розвитку дитини та необхідності створення тандему між інститутом сім’ї та державою. Він презентував план розвитку відповідального батьківства. Спікер зауважив: «Філософія відповідального батьківства — це щось важливе та надзвичайно цінне. Відповідальне батьківство дорівнює відповідальна держава».

Серед учасників заходу був Роман Голованов, голова «Лабораторії дитинства». Роман зазначив, що, на жаль, в Україні культури свідомого батьківства немає, і саме це є причиною багатьох суспільних патологій.

«Для того, щоб жити в успішній та розвинутій країні, нам, перш за все, треба боротися за власні сім’ї, за дітей. Необхідно докладати зусиль для розвитку здорових та якісних відносин. Тому ми, як активна громадськість, рухаємось до того, щоб співпрацювати із органами державної влади», — зазначив доповідач.

Слово взяла Тетяна Коцеба, голова правління ГО «Федерації жінок за мир у всьому світі». Вона — мати 5 дітей, 12 років займається громадською діяльністю. Тетяна обурюється тим, що зараз її діти не можуть вільно висловлювати думку стосовно повноцінної сім’ї, де є тато і мама, чоловік та жінка. Вона зауважила, що саме від любові чоловіка та жінки народжуються справжні сім’ї та зростають психологічно здорові діти.

До обговорення долучилася Марія Єршова, голова ГО «Варта життя», сертифікований тренер зі статевого виховання. Вона зауважила про підміну понять між «сексуальним вихованням» та «статевим вихованням». Наголосила на необхідності викладання саме статевого виховання у навчальних закладах та формувати у дітей правильні орієнтири, що є запорукою їх розвитку.

Слово взяв Віталій Віноградов, представник ГС «Всеукраїнський собор» у громадській раді Мінітерства культури, молоді і спорту. Він висвітлив перспективи та загрози розвитку молодіжної політики. Проаналізував позитивні та негативні моменти проекту «Стратегії розвитку молодіжної політики», розробленого відповідним міністерством.

До заходу долучився Юрій Сиротюк, депутат Київської міської ради. Він зауважив, що обов’язок депутатів всіх рівнів —  представляти нормальні, здорові інтереси і відстежувати негативні прояви та їх уникати.

«Я готовий підтримати та лобіювати програму розвитку сім’ї та відповідального батьківства на рівні міста. Нам треба завойовувати українців нашими, традиційними правильними позитивними цінностями», — зазначив депутат.

Підсумком круглого столу стало ухвалення Резолюції. Документ підтримали всі учасники заходу.

Джерело: vsirazom.ua

 

Останні новини
Останні новини