Європейські християни зібралися на форум «У пошуках Шалому», де підіймалася тема війни в Україні
Європа та світ
21.05.2022
У Парижі пройшов християнський форум для держав Європи. Захід містив два пленарні засідання, спрямованих на те, щоб «зрозуміти які часи настали для Європи» і «обговорити, що наразі повинен робити Божий народ».

Про це пише Protestante Digital

Емблемою форуму «У пошуках Шалому» став білий голуб, символ миру, що був викарбуваний на жовто-блакитному прапорі України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За останні декілька років Європа зазнала потрійного удару: Брексит (вихід Великобританії з ЄС), пандемія коронавірусу та російське вторгнення в Україну. Такі удари завдали найтяжчих наслідків за 7 десятиліть миру у Європі від  початку післявоєнної європейської інтеграції. Це зруйнувало усі переконання в тому, що демократія, лібералізм або капіталізм можуть гарантувати мир, процвітання і свободу.  

Під час форуму преподобний Гері Вілтон, колишній представник архієпископа Кентерберійського в Європейському Союзі, закликав слухачів знову перечитати Декларацію міністра закордонних справ Роберта Шумана, що була написана у 1972 році та є основоположним документом європейської інтеграції.

Ця декларація стала відома, як «бомба Шумана». Ніколи в історії не було такої радикальної пропозиції, заснованої на християнських ідеалах прощення та примирення, а також гідності та святості людського життя, створеного за образом Божим. «Перечитування Декларації Шумана є хорошою відправною точкою для всіх нас», – заявив він, тим самим закликаючи не стояти осторонь, а починати діяти.

На другому пленарному засіданні також обговорили те, що протестантські церкви мають докладати більше зусиль для прокладення шляху до миру та збереження його. Також були запропоновані шляхи, якими християни можуть зробити свій внесок у майбутнє Європи.

Ці теми охопили не тільки на форумі, а й провели вісім семінарів у різних містах Європи, більшість з яких пройшла онлайн.

Європа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини