У селі в Запорізькій області встановили скульптуру Ісуса Христа замість Леніна
Суспільство
01.12.2020
У Запорізькій області мешканці села Осипенко (Бердянський район) зібрали кошти на установку скульптури Христа Спасителя в центрі села замість пам’ятника Леніну

Це стало спільним здобутком у відродженні та розвитку духовності та культурного спадку села.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на pro.berdiansk.biz.

У Бердянському районі в селі Осипенко ще у 2014 році знесли пам’ятник Леніну.

Гіпсовий Володимир Ілліч пропав в одну ніч. Говорили, що невідомі за допомогою троса й автомобіля зірвали пам’ятник з постаменту і кудись відвезли. Відтоді постамент порожній, обростав написами, перетворюючись на руїну.

Проте небайдужі мешканці села вирішили установити на цьому місці скульптуру, яка стала б окрасою території громади, символом духовності, а разом з тим і історичною згадкою про величні храми та походження назви села Новоспасівка (нині Осипенко). Було вирішено встановити скульптуру Ісуса Христа.

Читайте також: День Біблії: як у Броварах Святе Письмо вивчають

До збору коштів долучилися не тільки парафіяни Свято-Покровського храму ПЦУ, а й всі, хто любить свою малу батьківщину. Спільними зусиллями мешканцям вдалося зібрати близько 25000 грн.

На установці скульптури робота не закінчиться. Поруч планують встановити меморіальну дошку, облаштувати територію навколо тротуарною і бордюрною плиткою. Це місце буде мати не тільки духовне, а й історичне значення для села. Адже на рубежі ХVIII-ХIХ століть, саме на Спаса, на місці стародавніх козацьких хуторів над Бердою заснували село Новоспасівка.

На сторінці у Facebook настоятель парафії протоієрей Василь Турчак подякував мешканцям села, які відгукнулись на його заклик і склали свої щедрі пожертви на скульптуру Христа Спасителя з меморіальною плитою з граніту та оновленою територією навколо.

Він впевнений, що цей факт ще раз підкреслює, що скульптура з меморіальною плитою є спільним здобутком у відродженні та розвитку духовності й нашого культурного спадку.

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Суспільство Християнський світ