У США неподалік від Капітолію стартував 90-годинний марафон читання Біблії
Європа та світ
13.09.2020
31-й щорічний марафон читання Біблії в столиці США розпочався в суботу, 12 вересня. Учасники марафону прочитають Біблію від Буття до Об’явлення за 90 годин усього лише в кварталі від Капітолію

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише ІА «Світогляд» з посиланням на The Christian Post.

Цього року марафон читання Святого Письма розпочався о 14:00 і триватиме до 10:00 наступної середи.

Щорічний марафон читання, який вперше був проведений в 1990 році, зазвичай проходить на Західній терасі Капітолію США щовесни.

Кейт Девідсон, засновник Seedline International, християнської організації з Індіани, яка сприяє проведенню заходу з 2019 року, сказав, що пандемія коронавірусу порушила весняні плани і змусила організаторів перенести марафон на літо.

В інтерв’ю The Christian Post Девідсон пояснив, що оскільки «вони готуються до інавгурації», Західна тераса не буде доступна для марафону в цьому році. Цього року Біблію будуть читати з будівлі Faith & Liberty, розташованого на Другій вулиці в районі Капітолійського пагорбу через вулицю від будівлі Верховного суду США.

«Ми будемо читати в основному на Капітолійському пагорбі, але не прямо в Капітолії… Насправді [будівля] Верховного суду знаходитиметься прямо навпроти», пояснив Девідсон.

У Seedline International є «команда з 20 осіб або близько того», які будуть присутні на марафоні.

Читайте також: Це справжня кліматична катастрофа - пожежі в Каліфорнії охопили найбільшу площу в історії штату. ВІДЕО

Крім команди Seedline International, взяти участь в марафоні читання Біблії були запрошені й інші видатні діячі релігійної спільноти.

У минулому році одним з читачів був член палати представників Луї Гомерт зі штату Техас. Цього року Девідсон сказав, що він відправив запрошення капелану Сенату США, преподобному Баррі Блеку взяти участь у цьому році.

«У минулому році у нас було майже 500 читачів, згадує Девідсон. У цьому році через COVID-19 їх, ймовірно, буде близько 300».

Організатори читального марафону не тільки пропонують людям можливість прочитати слово Боже у Вашингтоні, округ Колумбія, але й дають можливість взяти участь тим людям, які не можуть дістатися до столиці: «Дещо нове, що ми робимо в цьому році через COVID, — ми… пропонуємо можливість віртуального читання з 9 ранку до 9 вечора».

Він сказав, що серед тих, хто планує читати віртуально, є місіонер з Мексики, а також місіонер і його сім’я з Південної Кореї.

Девідсон прогнозує, що «25% читачів в цьому році будуть віртуальними». «Ми не хотіли нікого виключати через COVID», — підкреслив він.

Поки країна бореться з пандемією коронавірусу і расовими заворушеннями, Девідсон вважає, що як ніколи важливо звернутися до Біблії.

«Це читання, особливо в цьому році, потрібне всій нашій країні. Я думаю, що надія нашої нації полягає в Слові Божому, — заявив він. — Я думаю, що Біблія — ​​це наша основа, і вона може дати нам цю тривалість і дати нам надію повернутися туди, де… колись була Америка».

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Європа та світ