У США за останні 5 років закрилося 127 абортних клінік
Європа та світ
13.12.2020
За останні п’ять років в США закрилося 127 абортних клінік. Про це свідчать результати нового дослідження.

Національна незалежна асоціація «Abortion Care Network» опублікувала звіт, згідно з яким тільки за останні два роки закрилася 41 клініка абортів. В організації зазначили, що більшість процедур переривання вагітності в США проводять приватні клініки — 58%, а клініки планування сім’ї виконують 37%, решта 4% проводять лікарні. Про це повідомляє invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У недавньому інтерв’ю науковий співробітник американського Інституту Шарлотти Лозье і пролайф-активіст (рух «на захист життя») Майкл Нью зазначив, що закриття таких організацій рятує ненароджених дітей. Він додав, що менше число абортів призводить до закриття клінік, а закриті клініки призводять до меншої кількості абортів. Активіст розповів про те, що з 2011 року державні та місцеві органи влади прийняли 479 законів «Про захист ненароджених дітей». В цілому доповідь показала, що число приватних клінік абортів в США скоротилося на 34% з 2012 року.

«Я думаю, що кількість абортів знизилося з трьох причин. Активісти руху «За життя» змінюють серця і розуми людей; центри допомоги вагітним підтримують жінок, які зіштовхнулися з життєвими труднощами; і ми приймаємо закони, що захищає життя», — пояснив Нью.

В інтерв’ю Майкл Нью звернув увагу на дослідження Pew Research 2019 року. Тоді 61% американців виступили за аборти, назвавши їх законними у всіх або більшості випадків. На думку Нью, опитування не зовсім точно показало громадську думку про аборти.

«Співвідношення між громадською думкою і рівнем абортів добре документовано. Але важливо не тільки це. На кількість абортів впливає не стільки громадська думка в цілому, скільки громадська думка серед жінок дітородного віку», — сказав Нью.

Активіст додав, що молодь сьогодні активніше за інші покоління підтримує права ненароджених дітей.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини