У трьох областях України пом’якшення карантину не буде, і відвідування богослужінь не дозволять
21.05.2020
Буковина, Волинь та Рівненщина не відповідають умовам послаблення карантину. Тому вони поки що не можуть перейти до другого етапу виходу з карантину, який почне діяти в Україні з 22 травня

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє sos.pravda.com.ua з посиланням на офіційний телеграм-канал МОЗу України.

У заяві МОЗу йдеться: "Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину".

Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але з 11 травня розпочався перший етап послаблення обмежень, і з 22-го починатиметься другий.

Читайте також: Уряд подовжив карантин до 22 червня, але дозволив богослужіння, роботу транспорту та інші послаблення

Загалом регіони України повинні виходити з карантину у 5 етапів. Цей вихід відбуватиметься адаптивно, залежно від епідеміологічної ситуації в областях.

"Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів", повідомив під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов.

Станом на ранок 21 травня В Україні підтверджено 19706 випадків COVID-19.

Всеукраїнський Собор закликає звершувати молитви за людей, які захворіли на коронавірусну хворобу, за тих, хто втратив через неї рідних та близьких, а також за Божий захист та зцілення людей нашої країни та усього світу.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: sos.pravda.com.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Останні новини
Останні новини