У Трудовий кодекс включили поняття “гендер” та “сексуальна орієнтація”
15.11.2019
8 листопада 2019 року у Верховній Раді зареєстровано одразу два проекти Трудового кодексу: №2410 від нардепів з партії “Опозиційна платформа - За життя” та альтернативний №2410-1 від Ю. Тимошенко та інших депутатів.

Окрім того, що проектами нового Трудового кодексу України пропонується комплексний підхід щодо вирішення індивідуальних трудових відносин, кодифікації і уніфікації законодавчих актів з цих  питань, пропонується також доповнення переліку заборон дискримінації за різними ознаками у трудових відносинах поняттям “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність”. Дана поправка закріплює спеціальний статус сексуальних меншин  та підтримує ЛГБТ-спільноту на законодавчому рівні. 

У минулому скликанні депутатам вдалося добитися, щоб в нову редакцію Трудового кодексу дані поняття не вносилися. Хоча тоді був потужний тиск ліберальних сил на користь ЛГБТ-спільноти. Завдяки спільним зусиллям депутатів-християн, зверненням Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, численним громадським протестам, Верховна Рада не підтримала доповнення переліку заборон дискримінації за різними ознаками у трудових відносинах поняттям “сексуальна орієнтація” і “гендерна ідентичність”. 

Нещодавно Президент доручив Кабміну також розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект нового Трудового кодексу, який має сприяти лібералізації трудових відносин та наблизити законодавство про працю до сучасних вимог. Тому очікується ще один проект від Кабінету Міністрів, який навряд матиме відмінність у даній поправці. Зазначається, що Трудовий кодекс України має бути ухвалений Верховною Радою до Нового Року.

Варто зазначити, що ми проти будь-якої дискримінації, проте ми не підтримуємо впровадження даної термінології, оскільки дана норма змусить всіх віруючих діяти на догоду послідовникам гендерної ідеології, а це, фактично, обмежує свободу совісті та свободу вираження поглядів. 

Всеукраїнський Собор закликає молитися та писати звернення від релігійних і громадських організацій, щоб Верховна Рада та Уряд відстоювали національні інтереси України, сприяли добробуту українського народу, плекати самобутність, культурні особливості та моральні засади українського суспільства.

Останні новини
Останні новини