У Єрусалимі встановили спеціальний мікроскоп, щоб люди могли побачити найменшу Біблію у світі
Європа та світ
13.01.2022
У новому центрі для відвідувачів Старого міста у Єрусалимі встановили електронний мікроскоп, щоб туристи мали змогу побачити Нано-Біблію, найменшу Біблію у світі.

Нано-Біблія – це кремнієвий чіп розміром 0,5 мм2, що можна порівняти з цукровою піщинкою. Біблія покрита шаром золота товщина якого становить 20 нанометрів. За допомогою сфокусованого іонного променя творці цього шедевру змогли надрукувати на Біблії 1,2 мільйона літер.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

І хоча спочатку ця Біблія була розроблена більше, як приклад того, на що здатні сучасні технології, але засновник нового центру й ініціатор створення Нано-Біблії Амі Бентов сказав, що кожен повинен мати можливість побачити її.

Щоб надрукувати Новий Заповіт та усі 24 книги Єврейської Біблії на маленькому чіпі, Амі тісно співпрацював з високотехнологічною компанією на півночі Ізраїлю. Такі чипи стали елементом ювелірних виробів, тобто браслетів, кулонів тощо.

Амі сказав: «Я хотів мати Біблію, яка буде завжди зі мною. І ось вона. Вся моя родина носить Нано-Біблії з собою. У світі роблять багато неймовірного, схожого на це, але для нас важливо, що це зроблено в Ізраїлі, саме там де і творилася історія Божого народу».

За матеріалами: jpost.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут. 

Європа та світСуспільство
Останні новини
Останні новини