Учні випускних 9-х та 11-х класів після локдауну повернуться до змішаної форми навчання
Освіта і наука
19.01.2021
Учні випускних класів після завершення локдауну повернуться до змішаної форми навчання

У регіонах, де ситуація з коронавірусом буде контрольованою, учні 9-х та 11-х класів зможуть повернутися до повноцінного очного навчання.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, пише lb.ua.

"Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання, на мою думку, є вкрай необхідним та важливим. Спілкуючись з учителями, я повсякчас чую про їхні перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким протягом поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі", — написав міністр.

Шкарлет повідомив, що після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності будуть контрольованими, міністр порушить питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти.

"Маємо бажання та наміри також відновити повноформатне або змішане навчання для школярів інших класів", — зазначив Шкарлет. Він додав, що з цього приводу тривають відповідні консультації з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Читайте також: Прем’єр-міністр анонсував продовження карантину в Україні до кінця березня

Нагадаємо, раніше у Міносвіти також повідомили, що після локдауну молодші школярі зможуть повернутися до повноформатного навчання.

У грудні минулого року Кабмін ввів локдаун з 8 до 25 січня та подовжив карантин до березня. На період локдауну заборонено відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної. Школам було рекомендовано продовжити канікули на час посиленого карантину.

Джерело: lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Освіта і наука