Україна святкує Різдво Христове разом з усім світом
26.12.2019
Одне з найвеличніших свят у році – Різдво Христове - святкують у більшості країн світу 25 грудня. Україна також приєднується до святкування Різдва 25 грудня, а не лише 7 січня. Урочисті заходи, концерти, святкові богослужіння відбулися практично в кожній області та місті.

Зокрема, найяскравіші заходи відбулися у Тернополі, Хмельницькому, Дніпрі, Львові, Житомирі тощо. Про кілька подій розповімо у даній статті. Пізніше зробимо огляд заходів усіх областей. 

На Театральному майдані Тернополя 24-25 грудня лунали різдвяні пісні, привітання від пасторів і представників місцевої влади. Відомі українські колядки виконували молодіжні та дитячі хорові колективи. Таким чином жителі міста стали солідарними у святкуванні Різдва Христового з усім світом. Святкувати Різдво у Тернополі почали увечері 24 грудня. Перша церква ХВЄ міста організувала богослужіння просто неба. А 25 грудня відзначення Різдва продовжилося.

В цей урочистий день Різдва Христового у Дніпрі на великій сцені площі Героїв Майдану відбулося різдвяне дійство, в програмі якого: дитяча розважальна програма з конкурсами та подарунками, виступ хору, мюзикл, привітання представників Ради Християнських Церков міста, відеопривітання від діаспор з різних країн світу, молитва за Україну та мир. В рамках святкової програми відбулася також різдвяна благодійна акція “Подарунок захиснику України”, в рамках якої пройшов збір подарунків для воїнів в зоні ООС.

Також цього дня у Житомирі на майдані Корольова відбувся святковий концерт за участі представників Ради Християнських Церков Житомирщини, музичних гуртів тощо.  Із головної сцени Різдвяного ярмарку містян привітали представники Ради Християнських Церков Житомирщини. Усі спільно заспівали колядки. Попри не зимову погоду віряни піснями створювали святкову атмосферу.

У Львові відбувся масштабний урочистий концерт “З Днем народження, Ісусе!”, який відвідали тисячі львів'ян. Виступали християнські гурти та виконавці, музичний оркестр міста Львова. 

Нагадаємо, що 16 листопада 2017 року Верховна Рада України прийняла закон про офіційне святкування Різдва Христового не тільки 7 січня, але й 25 грудня. Тому, вже третій рік поспіль Україна має державний вихідний 25 грудня та святкує Різдво Христове разом зі всім світом. Різдво Христове святкують саме 25 грудня 30% релігійних громад України та 11 із 15 помісних православних церков світу. 

Всеукраїнський Собор закликає активно поширювати традицію святкування Різдва Христового разом з усім світом 25 грудня у своїх містах! Це важливий день, тому що ми святкуємо прихід Божого Сина у цей світ, Який прийшов, аби примирити нас з Богом.

«Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.»

(Біблія, Книга Ісаї 9:6)

____________________

Оперативна та докладна інформація на наших акаунтах у соціальних мережах:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram — https://instagram.com/sobor_ukr