50 тисяч українських студентів навчаються у Польщі. Вони становлять половину іноземців у польських ВНЗ
Освіта і наука
03.12.2023
«Найбільше студентів приїжджає до Польщі з України та Білорусі. Домінування цих двох націй є характерною рисою сектору вищої освіти в Польщі протягом багатьох років»

У минулому навчальному році в польських університетах навчалося 102 тисячі іноземців, у тому числі понад 48 тисяч студентів з України. Польське радіо повідомляє ці дані в своєму дослідженні «Іноземці в університетах Польщі». Про це пише видання Бізнес Цензор.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Кількість іноземних студентів постійно зростає з 2012 року. Про це розповіла одна із авторок дослідження Анна Мазярчик з Центру обробки інформації.

«Найбільше студентів приїжджає до Польщі з України та Білорусі. Домінування цих двох націй є характерною рисою сектору вищої освіти в Польщі протягом багатьох років. Наступними країнами за кількістю іноземних студентів були: Зімбабве, Туреччина, Індія, Азербайджан, Узбекистан і Китай», – перелічила вона.

При цьому, якщо у 2019 році в польських університетах навчалося 39 тисяч студентів з України, то після початку повномасштабної війни з РФ ця кількість значно зросла.

«У минулому навчальному році понад 48 тисяч студентів з України навчалися в польських університетах, і вони становили майже половину всіх іноземних студентів. 60% з них почали навчання на першому курсі, і більшість з них навчалася в Мазовецькому воєводстві», – уточнила Анна Мазярчик.

За її словами, для навчання в Польщі іноземці найчастіше обирали менеджмент, ІТ, економіку, логістику, медицину та психологію. 

Джерело: Бізнес Цензор

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаМолоде життя
Останні новини
Останні новини