Уряд Великобританії заблокував спробу ввести уроки атеїзму
Християнський світ
21.06.2022
Спроба світських гуманістів включити атеїстичне навчання на уроках релігійної освіти в школах була заблокована урядом Великобританії.

У Палаті лордів баронеса Мічер та інші внесли поправки до законопроекту про школи, які вимагають від неконфесійних навчальних закладів перейменувати уроки "Релігійної освіти" на "Релігія та світогляд" і включити атеїстичне вчення.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вони також вимагали від релігійних шкіл надавати уроки атеїзму для учнів, батьки яких відмовилися від релігійного вчення.

Ще одна поправка, скасувала б вимогу до релігійних шкіл проводити щоденний акт колективного богослужіння і замінила його вимогою щодо "інклюзивних" нерелігійних зібрань.

Релігійні навчальні заклади повинні були б надати нерелігійну альтернативу студентам, батьки яких не хочуть, щоб їх дитина відвідувала релігійні зібрання.

Атеїсти також запропонували скасувати формулювання в чинному законодавстві, яке надає релігійним школам свободу призначати та приймати співробітників, чиї релігійні переконання співпадають із етосом школи.

Цей крок не дозволив би християнським школам вимагати від вчителів бути християнами і жити послідовно зі своєю професією.

Проти цих поправок виступила колишня вчителька англійської мови Баронеса Фокс, що на її думку, ці поправки "презентуви ли б світську версію релігії з пропагандою цінностей, які для мене неприйнятні".

Вона пояснила, що, хоча сама вона невіруюча, вона відчуває, що "у нас є проблема релігійної неграмотності в країні".

Адміністратор освіти з Християнського інституту Даніела Мартінес сказала: «Це правильно, що уряд відкидає спроби секуляризації шкіл. Баронеса Фокс має рацію у своїх твердженнях, що в цій країні існує проблема релігійної безграмотності, і спотворення того малого релігійного вчення яке зараз залишилось лише посилить її.

«Деякі з цих поправок, здається, спрямовані на те, щоб підірвати вийнятковість релігійних шкіл – те за що батьки їх так цінують, вибираючи школи в яких закладена християнська основа».

Джерело: christian.org.uk

Християнський світ
Останні новини
Останні новини