В Азербайджані й Вірменії християни активно надають соціальну допомогу постраждалим внаслідок бойових дії
Добрі справи
20.10.2020
Християнські церкви надають допомогу жертвам конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Ще 27 вересня, як тільки розпочалися бойові дії в Нагірно-Карабахському регіоні, офіси Адвентистського Агентства Розвитку і Допомоги (ADRA) в обох країнах мобілізувалися для доставлення термінових необхідних харчових продуктів для осіб, які втратили свої будинки або були змушені тікати з зони бойових дій, повідомляє logosinfo.org

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Згідно даних місцевої влади, сильним артилерійським вогнем і ракетними обстрілами були зруйновані будинки та інфраструктура в Нагірному Карабасі й прилеглих районах. Обидві сторони повідомляють про жертви серед військового та цивільного населення.

До Вірменії з передової тікали десятки тисяч людей, здебільшого жінки й діти. За словами регіонального директора ADRA у Вірменії Ануша Сафарян, уряд Вірменії надав багатьом із них притулок в готелях і гуртожитках, а інші живуть у родичів, друзів або незнайомців.

"У людей швидко закінчуються продукти харчування, засоби гігієни та ліки. Тим часом ті, хто залишився в зоні конфлікту, ховаються в підземних сховищах, щоб уникнути частих обстрілів і ракетних ударів", - сказав Сафарян.

Наступного дня, після початку бойових дій, Сафарян відвідав зону конфлікту, щоб оцінити потреби й виявив, що найгострішою серед них є їжа. На наступний день волонтери з місцевих адвентистських церков приєдналися до команди ADRA, щоб зібрати 100 мішків їжі.

Співробітники ADRA разом з трьома адвентистськими пасторами доставили 90 продуктових наборів сім’ям в Степанакерті й його околицях, найбільшому місті Нагірного Карабаху, який піддався інтенсивному обстрілу. Решта продуктових набори були передані переміщеним особам в найближче місто Вірменії, де сховалися багато жителів зони конфлікту.

Читайте також: Тривалість здорового життя в Україні найкоротша у Європі. Вчені б'ють на сполох

В Азербайджані ADRA також оперативно надала допомогу жителям поблизу кордону Нагірного Карабаху, чиї будинки й майно були зруйновані.

"ADRA за допомогою місцевого спонсора закупили теплий одяг, ліки й воду для поширення в постраждалих селах. Але після того, як ми зв’язалися з урядовими чиновниками з питання доставки, нас попросили почекати, оскільки зараз їхати туди небезпечно через постійний ракетний обстріл", - повідомив директор ADRA в Азербайджані Турал Пірієв.

Пірієв сказав, що планує доставити товари на тижні з 19 по 24 жовтня, якщо дозволить ситуація.

"ADRA проявляє співчуття до всіх, незалежно від їх етнічної, політичної або релігійної приналежності, і працює з обома сторонами цього конфлікту, щоб полегшити страждання потерпілих. Наші заходи координуються в умовах іншої серйозної кризи, пандемії COVID-19, особливо в Вірменії, де в останні дні значно збільшилася кількість заражень COVID-19. ADRA слід суворим правилам, щоб надати безпеку нашим співробітникам, волонтерам під час заходів з розподілу допомоги", - сказав Маріо Олівейра, директор служби екстреного реагування ADRA. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Добрі справи
Останні новини
Останні новини