Майже 2 млн доларів інвестує уряд Тайваню у лікування опіків в Україні — проєкт медиків-християн
Добрі справи
02.05.2024
БФ “Християнська медична асоціація України” (ХМА) і Перше медоб’єднання Львова 29 квітня підписали меморандум про співпрацю. Його метою буде реалізація міжнародного проєкту «Medical aid for burns», що покликаний системно покращувати якість надання медичної допомоги пацієнтам з опіками в Україні

Як розповідають у ХМА, щороку в Україні 12 тисяч дітей і тисячі дорослих отримують опіки, чверть з них — важкі і надважкі. У час війни вони супроводжують і обтяжують мінно-вибухові травми. У той же час ситуація з наданням медичної допомоги при опіках в Україні катастрофічна. За даними Вашингтонського інституту оцінки стану здоров’я, наша країна у п’ятірці країн із найвищою смертністю при опіках. Відтак цей проєкт покликаний змінити ситуацію.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Проєкт «Medical aid for burns» реалізується за підтримки пані посол Тайваню Шарон С. Н. Ву у рамках меморандуму про співпрацю з БО «Християнська медична асоціація України». Уряд Тайваню повністю покриває фінансування проєкту, бюджет якого складає понад 1,9 млн американських доларів, пише risu.ua.

До проєкту наразі долучені опікові відділення Львова, Києва та Вінниці. У Львові це два заклади Першого медоб’єднання — лікарня Святого Миколая та лікарня Святого Луки.

Пацієнти, які мають ураження опіками, будуть забезпечені дороговартісною штучною шкірою. Її уже придбано на суму 770 тис. дол. Передбачена закупівля необхідного медичного обладнання та витратних матеріалів.

Українські опікові лікарі в межах проєкту «Medical aid for burns» зможуть стажуватися у Гарвардській медичній школі США, також проходити майстер-класи від австралійських експертів. Фізичні терапевти, які працюють з опіковими пацієнтами, зможуть стажуватися в Німеччині та проходити онлайн-курс підготовки на платформі НСЗУ. Також передбачений приїзд спеціалістів з пластичної хірургії в Україну для обміну досвідом. Заплановані конференції з комбустіології.

Як розповів РІСУ Рудольф Мигович, очільник «Християнська медична асоціація України», така співпраця розпочалася зі знайомства з лікарями-християнами у Каліфорнії, які є за походженням тайванцями.

“Ми їх запросили відвідати Україну. А тоді вони залучити лікарів з Тайваню, а від них про наші потреби почули тайванські медіа і уряд країни. Вони звернулися до нас, який проєкт ми б хотіли реалізовувати. Ми з МОЗ проаналізували, що зараз було би найпотрібніше, і зупинилися саме на опіковій медицині”, — розповідає Р. Мигович.

Він також сподівається, що завдяки цьому проєкту вдасться суттєво покращити цю медичну галузь в Україні, бо йдеться також про підвищення професійного рівня українських лікарів у найкращих медичних центрах світу.

У той же час Мигович наголошує, що така співпраця є можливою завдяки спільним з іноземними партнерами цінностям: гідності, любові та повазі.

“І мені особисто важливо, щоби ці цінності також поширювалися в нашому медичному середовищі, бо вони якісно впливають і на професійну діяльність та допомагають у співпраці з іноземними колегами-християнами”, — вважає Рудольф Мигович.

За останні два роки ХМА у співпраці з партнерами з України та американськими християнами зуміла організувати декілька виїздів для професійного вишколу українських лікарів-кардіологів, хірургів, трансплантологів та інших спеціалістів у найповажніших клініках США.

Джерело: risu.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Добрі справиХристиянський світЄвропа та світЗдоров'я
Останні новини
Останні новини